用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日又一村面試
樓主: YuiYeeMa
go

今日又一村面試   [複製鏈接]

回覆:皇后駕到 的帖子

11/10

回復 winny0333 的帖子

你快點問下屋企附近d村校應仍收表, 如餘下3間又係多人爭果d學校, 真係有點危!  

引用:Quote:CHIHIMNAM+發表於+12-11-6+14:51+回

原帖由 winny0333 於 12-11-06 發表
我仔3號早上in到依家都未有信,佢個日仲未訓醒in得好差,入到去都肯座,但就望實老師好似被點穴咁,老師好 ...
九龙城有間伯特利幼稚園應該仲收form,之前有mama話唔錯,你see see

Agree, 平常心。千奇吾好比左壓力比小朋友

今晚放工返到屋企門口第一時間check信箱:都係冇信!
唉!如果兩日都冇信我相信都係冇喇!
講真,倒不如爽快d寄封reject信俾我好過喇!好過日等夜等人都顛,日頭返工個心都蘿蘿孿,唔知點!

早通知reject我早可以收拾心情放低又一村&放手去準備下一間
明後日德貞留位費唔知俾唔俾好
唉!
存感恩的心

回覆:晞晞爸b 的帖子

我唸未收到呢 都唔好灰心 10/11註完又放一批位出黎  我明白你  我情況之前同你一樣 日等夜等  你聽日打去學校問下 或多等一日 如星期四 沒有 就交德遉啦

回覆:今日又一村面試

唔駛擔心,又一村係唔会reject的

想問吓有無人報了名但未in呢,因打去學校問佢哋仍然招生, 有無人知下一輪何時面試?

肥win 發表於 12-11-6 18:47
九龙城有間伯特利幼稚園應該仲收form,之前有mama話唔錯,你see see
非常感激大家的帮助,我明日就去交form。若仲有幼稚園收form.請各位jm  pm我。非常感激大家。

回覆:今日又一村面試

係呀,放心啦,上年都好似冇媽媽收到reject, 連waiting 都好少聽到,下午班一定冇問題既,我朋友今年4月先申請都即收下午班,佢校舎夠大,可以開好多班架,所以上年主任都係話要睇下最後有幾多人黎注冊先會知開幾多班,因為有好多收左都未必注冊既,所以未收信既都唔駛咁擔心,多數都冇問題架,加油呀!

濼晴 發表於 12-11-7 00:30
我唸未收到呢 都唔好灰心 10/11註完又放一批位出黎  我明白你  我情況之前同你一樣 日等夜等  你聽日打去 ...

謝謝你。
囝囝做為細仔10年11月出世,我地做父母對於到底俾佢做超細b(k1)或超大b(PN)心理真係好矛盾。
總覺得遲人地一年好似唔係咁好..

德貞不是我的top of list ( 咁講可能會得罪哂德貞嘅家長們,講聲sorry先!),但德貞是我囝囝(10年11月超細b)暫時第二間k1 offer(除了英藝之外,因為我囝囝下個月一足二歲就插班英藝而英藝已應承我明年八月會俾囝囝直升k1)

但英藝學費好好好好好貴...所以..

另外我囝囝有揸住york pn offer,但近期3/11果日啱啱去完york講座之後及同其職員對答完之後開始對york呢間幼稚園產生厭惡及反感(原因及對答過程我唔方便晌度講),總之york會係我囝囝嘅last choice(無奈之前已交留位費)。

我曾經問過英藝職員關於囝囝做為細仔明年八月直升k1會否吃力跟不上進度,但他們回答我不會並叫我放心,他們說小朋友適應力快,所以會俾k1位我囝囝,呢番説話令我更加唔想囝囝做超大b..寧願上k1做超細b算喇!

所以今次對又一村k1我其實明知我囝囝收到offer嘅機會好渺茫,但心理上咁係會痴心妄想希望入到,尤其又一村嘅校舍果日interview嘅時候我第一眼見到(哇!真係好大!大過你york自我吹噓嘅校園好多!),又一村嘅校園已征服咗我(咁講好似好低b,但係好大嘅校園!)又一村嘅老師好nice(好過york,俾我感覺好商業..各位york父母不喜勿插)

存感恩的心

回復 Happylovehappy 的帖子

我舊年收过reject信喎!(Sorry! 記錯左, 係備取生, 唔係reject)

回覆:MicFred 的帖子

我都奇怪,雖然校舍大,冇可能收哂報名既學生呀?

Micfred, 你考係K幾呀?

winny0333 發表於 12-11-6 16:27
我仔3號早上in到依家都未有信,佢個日仲未訓醒in得好差,入到去都肯座,但就望實老師好似被點穴咁,老師好 ...
hii winny,

我報左8間, 有3間未in, 又一村係我心儀學校, 希望本星期有好消息, 大家努力啦

回復 皇后駕到 的帖子

好似係十一月十日星期六

各位家長, 請問知唔知又一村有冇校巴/褓姆車到藍田呢 ????  同埋大約幾$$$一個月 ?????  感謝回覆.

phchan  有校車到藍田的  發表於 12-11-7 10:22

其實學校有張貼校車費O架, O係洗手間對出的BOARD, 我 interview 果日見到, 有寫去邊去邊, 幾多錢噤. 或者你地註冊時可以去望下

回覆:晞晞爸b 的帖子

我同你一樣,日日都留意住郵差先生嘅出沒時間。囝囝係九月B,要同個大過佢嘅一齊in,人地又係女仔,重要講嘢勁好多添。唉!老師重要所有問題都問題都問咗阿仔先情況你都應該估到係點。阿仔已經好叻咁答咗大部分問題,其它果d,我覺得盡咗力就算。又或者佢同間學校或者d老師唔係咁夾,又或者老師嘅引導方法唔配合阿仔,呢d嘢真係唔in過唔知㗎。小朋友好神奇㗎,佢鐘意同唔鐘意,一睇佢表現就會好直率咁表露無遺,見曬底
嘅然老師係in時都引導唔'中'佢,又點引導到佢學習呢?佢in其它學校,老師「點」中咗佢,老師開心時,佢重開心,真係好「登」佢地開心,因為大家都悶咗一日,有得笑吓啦。阿仔又揾到一個夾到佢嘅老師啦!收唔收就睇運氣啦,起碼知間學校對阿仔黎講係好嘢!
其實我自已就當然同其他家長一樣好鬼鐘意超大校園嘅又一村啦(阿仔都係,玩到唔肯走),而且我以前都係果頭讀書,所以更加有不少難忘回憶,但我唔可以用我個人意願放係阿仔,加上阿仔當日in時嘅表現話我知,佢同老師「搭」唔啱條線,咁無辦法啦。如果佢日後真係俾果位老師教,可能真係係學習上會唔係咁好。
不過,我都係時候去睇郵差先生今日到咗未

CHIHIMNAM 發表於 12-11-7 09:50
hii winny,

我報左8間, 有3間未in, 又一村係我心儀學校, 希望本星期有好消息, 大家努力啦

我報左9間,有3間村校,in左兩間,第一間就係又一村,是我同先生最心儀既學校。但偏偏就係第一間又無經驗,加上啊仔又未訓醒,唉!我都希望本星期有好消息喇!加油!!

回復 winny0333 的帖子

Winny,

今日 EK 有人話又一村 download form 只得下午班可報, 但又好少見有am offer (暫時只知一個), 怪
‹ 上一主題|下一主題