用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 12/13 小一新生揮揮手
樓主: ggbwong
go

12/13 小一新生揮揮手   [複製鏈接]

回覆:ggbwong 的帖子

已經收到了,也許等到明天,明天收不到再問。

ggbwong  收到了!! 安樂晒!! :>  發表於 12-6-7 10:22

回覆:lamlam23 的帖子

你咁講,有點緊張

引用:Quote:heidi0653+發表於+12-6-6+14:55+7月7

原帖由 alljodesign 於 12-06-06 發表
你撞咩野呀? 我阿女都撞學興趣班
係撞正我們不在港的日子!

咁點算好呀?

引用:回復+OB-father+的帖子 我記得上年囡囡上

原帖由 lamlam23 於 12-06-06 發表
回復 OB-father 的帖子

我記得上年囡囡上課室考分班試的時候,我們就去禮堂聽校長介紹學校各方面的資訊, ...
Thank for yr reply

lamlam23 發表於 12-6-6 21:58
回復 OB-father 的帖子

我記得上年囡囡上課室考分班試的時候,我們就去禮堂聽校長介紹學校各方面的資訊, ...

下, 即時咁快知....好大壓力呀....

heidi0653 發表於 12-6-6 22:33
係撞正我們不在港的日子!

咁點算好呀?
打番學校講定先, 問可唔可以早d 考, 感覺會好d...其實真係好易撞期, 暑假唔係去旅行, 就係去學嘢, 或遊學團.... 唔知學校會唔會有多一日做後備呢?

alljodesign 發表於 12-6-7 00:54
打番學校講定先, 問可唔可以早d 考, 感覺會好d...其實真係好易撞期, 暑假唔係去旅行, 就係去學嘢, 或遊學團 ...
所以我今年都唔敢話去旅行呀....有d 緊張添...

回復 nmy1024 的帖子

學校既校車路線無大埔既, 咁有無褓姆車介紹呀....阿女只坐一程回程的, 早上我們可揸車送佢出黎...

Can anyone help?

我都收到信呀!想問點貴車費會咁貴架~~ 荃灣要$1030, 青衣都係$1010, 我住葵涌都要$1030?? 仲要貴得過將軍澳$1010既?

stephanielum 發表於 12-6-7 11:43
我都收到信呀!想問點貴車費會咁貴架~~ 荃灣要$1030, 青衣都係$1010, 我住葵涌都要$1030?? 仲要貴得過將軍澳 ...

仲有呀, 1. 只坐回程都要俾雙程錢, 2. 坐位會優先俾坐雙程既.....

算喇, 有勞奶奶湊放學....車費平($100一星期), 時間短(半個程回到大埔), 仲可以慳d 添--->因為放假, 打風都照收校車費架嘛,

希望到時學校會有褓姆車既聯絡俾我地自己搞喇.....

回覆:12/13 小一新生揮揮手

今日仲未派信,大圍校車幾多錢?

回復 heidi0653 的帖子

如無記錯....都要900, 條條路都差不多接近1000,
900-1130不等....

希望無記錯,

引用:回復+heidi0653+的帖子 如無記錯....都要9

原帖由 nmy1024 於 12-06-07 發表

如無記錯....都要900, 條條路都差不多接近1000,
唔該哂!同幼稚園架車差不多價錢,囡囡想我接送,但番風落雨就麻煩,我都唔知搭唔搭校車好!頭痕中........

阿女讀既幼稚園校車有單程價...阿女想坐校車, 但係都無路線, 點搭丫....

nmy1024 發表於 12-6-7 11:53
仲有呀, 1. 只坐回程都要俾雙程錢, 2. 坐位會優先俾坐雙程既.....

算喇, 有勞奶奶湊放學....車費平($100 ...

我都諗緊搭唔搭, 計過如搭足20日就平差不多$200, 但如果假期唔駛返成半個月就慳左一半有多. 不過搭校車有校車好囉, 亞女可以坐下, 怕搭mtr 無得坐, 企之餘仲要揹埋個書包都幾係野,佢算尾三站上車, 搭校車時間都算好既, 所以煩緊搭唔搭好, 如問亞女意見, 佢實話想我帶佢返學, 放學姐姐接既~~  

仲有校車遲到可賴校車, 自己帶遲到就冇得賴啦!!!

我都係住大埔, 如果無校車, 就要搵保姆車. 但最緊要係上車同落車時間, 如果車程太長就唔好嘞, 小朋友會好攰!

唉! 有無媽媽知道大埔出九龍塘保姆車既資料呀?

ggbwong 發表於 12-6-7 13:27
仲有校車遲到可賴校車, 自己帶遲到就冇得賴啦!!!

YES~~ HAHA!

Rubyshchiu 發表於 12-6-7 13:33
我都係住大埔, 如果無校車, 就要搵保姆車. 但最緊要係上車同落車時間, 如果車程太長就唔好嘞, 小朋友會好攰 ...
可打去問下, 應該幫到你~~

http://edu.uncledos.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=6236

回覆:12/13 小一新生揮揮手

終於收到信,打左去學校留低左資料等候發落!

請問各現任家長有無建議:
校服方面應如何購買好?
每星期有幾多日要穿運動衫?
白色冷外套、秋冬外套、背心、頸巾又是否有必要購買?

勞煩大家,感激不盡!🙇

‹ 上一主題|下一主題