用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 對衡道N班的來集合囉喂~~~~
go

對衡道N班的來集合囉喂~~~~   [複製鏈接]

方方好似好少家長來吹水....請大家來多D分享下小朋友返學的樂趣..
先講下我仔:
MARCUS 8月開學,上午英普班...自己接送...

5    0    0    0

想請教讀全日班的媽媽對方方有咩期望同so far滿意嗎?  有幾多班全日班, 每班幾人及可否分享每日教學流程?

回覆:day_bo 的帖子

可能間間唔同,荃灣係無相的。

引用:你地好呀,我仔本身讀太子道,但暑假班為左

原帖由 rubytbaby 於 13-07-31 發表
你地好呀,我仔本身讀太子道,但暑假班為左比婆婆方便照顧所以返左荃灣分校上堂,想問你地本相簿係老師自己 ...
我囝本file內容跟你所講差不多,但都超過10張工作紙(冇認真數),中間會加插活動時的照片。

回覆:day_bo 的帖子

你地好呀,我仔本身讀太子道,但暑假班為左比婆婆方便照顧所以返左荃灣分校上堂,想問你地本相簿係老師自己整比個别學生,定係全部學生都有呢?因為返左半個月,只係得十張八張紙,有填色,普通話3張,英文選擇题幾張就什麽都沒有了。你地的是否一様?問題太多,唔好意思,唔該各位

引用:今日暑假班完結啦,學校派左成個file都係返

原帖由 盈盈b 於 13-07-31 發表
今日暑假班完結啦,學校派左成個file都係返學剪影^^超開心
我收到那刻都超開心,難得方方噤大製行

原來囝囝上堂噤正經

今日暑假班完結啦,學校派左成個file都係返學剪影^^超開心:;pppp:

引用:Quote:原帖由+day_bo+於+13-07-26+發表嘩,

原帖由 bearwhat 於 13-07-26 發表
每天也要他早起,放假也是,待他習慣作息就放假可以遲少少起身……但我仔放假也是7,8點起身……

...
我仔以前返下午班也是7點起身,同而家返上午班一樣,所以先𣎴明而家放學返來會比以前放學返來累噤多

引用:Quote:原帖由+盈盈b+於+13-07-25+發表吾係

原帖由 day_bo 於 13-07-26 發表
嘩,希望都有相派比我囝。我囝都未完全適應,呢兩日放學返家又發脾氣,明顯係好累,吃午飯時合埋眼食....希 ...
每天也要他早起,放假也是,待他習慣作息就放假可以遲少少起身……但我仔放假也是7,8點起身……

引用:吾係呀,同平時吾到.我今日忍吾住打左去學校

原帖由 盈盈b 於 13-07-25 發表
吾係呀,同平時吾到.我今日忍吾住打左去學校問,老師好快覆返我話可能姨姨吾識表達,學校亦無指定一分鐘都吾等 ...
嘩,希望都有相派比我囝。我囝都未完全適應,呢兩日放學返家又發脾氣,明顯係好累,吃午飯時合埋眼食....希望快D適應上午校時間。

回覆:盈盈b 的帖子

如有和校車姨姨有任何誤會或意見,我通常打去校車負責人溝通,好快會見到改善或問題可以快D解決。大家都想小朋友愉快搭車啫。

吾係呀,同平時吾到.我今日忍吾住打左去學校問,老師好快覆返我話可能姨姨吾識表達,學校亦無指定一分鐘都吾等,可能小朋友要從新適應過老師,同學仔,校車同姨姨,所以先會咁, 一場誤會喎,叫我放心,最後果日會派返d相比我地睇返,等我地可以了解返佢地上堂情況

引用:依二日亞囡好驚校車姨姨吾敢返學,離遠見架

原帖由 盈盈b 於 13-07-25 發表
依二日亞囡好驚校車姨姨吾敢返學,離遠見架車吾願上車,一上就哭,坐咁耐校車從來都未試過,打去問個姨姨又話無 ...
呢個姨姨同之前返學嗰個係咪一樣?
我囝通常預早10分鐘落樓下。

依二日亞囡好驚校車姨姨吾敢返學,離遠見架車吾願上車,一上就哭,坐咁耐校車從來都未試過,打去問個姨姨又話無事....唉.
今日07:29分落到去又話我地遲,(正常07:30接,係佢早到)..佢話只可等一分鐘.....希望快d過埋依幾日,返學回復正常,吾係搞到亞囡吾想返學就大件事

me too....12/8先要返學,放成個星期都要陪佢幾日!!

引用:我囝囝無上暑期班,日日起身問今日係咪番學

原帖由 hs_mama 於 13-07-24 發表
我囝囝無上暑期班,日日起身問今日係咪番學。我話未放完暑假,未番學住.  佢又繼續問我地今日去邊度玩,媽 ...
8月1號開始暑期班完了我囝都冇野做,我和c6會請2、3日假陪下佢,另外諗住婆婆加姐姐落公園玩下。

引用:回復+day_bo+的帖子 7點半起身......我7點

原帖由 盈盈b 於 13-07-23 發表
回復 day_bo 的帖子

7點半起身......我7點半要上校車啦,,,
Yes! So far 佢返方方真係好開心,所以唔捨得再考其他學校了

回覆:對衡道N班的來集合囉喂~~~~

我囝囝無上暑期班,日日起身問今日係咪番學。我話未放完暑假,未番學住.  佢又繼續問我地今日去邊度玩,媽咪要番工丫 (我日日都想玩,可惜唔得呢)

回復 day_bo 的帖子

7點半起身......我7點半要上校車啦,,,
anyway最緊要佢讀得開心^^

引用:我個囡朝早就吾多願起身,所以有時趕時間諗

原帖由 盈盈b 於 13-07-23 發表
我個囡朝早就吾多願起身,所以有時趕時間諗早餐都諗到爆......
不過我問過老師十點食茶點,所以就算食吾飽都 ...
我囝7點半起身,食麥皮、麵包作早歺,8點半上校車。

‹ 上一主題|下一主題