用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網派位情況
go

12網派位情況   [複製鏈接]

回覆:12網派位情況

報喜 ! st Joe ! 同line 前面好多笑住走,仲有個派華仁

hppa  Congrats  發表於 16-6-4 18:45

引用:Quote:原帖由+enycheung+於+16-06-04+發表

原帖由 MLKC 於 16-06-04 發表
恭喜大家中獎!請問大家選乙一入St jo/ Wah Yan 時有沒有back up 在手再博抽獎?

...
冇 back up,冇報過私校

引用:跑馬地St+Paul+會搬去柴灣3年,會唔會因而

原帖由 tam_bb 於 16-06-06 發表
跑馬地St Paul 會搬去柴灣3年,會唔會因而少咗人揀?有冇人乙二都中St Paul cat?

...
呢個就係心理戰,你覺得少人揀,啲人就走去揀,變相冇少過,華仁都搬北角,我估都係咁多人揀

回覆:12網派位情況

其實呢個遊戲,完全視乎自己接受程度!聽人講咩都冇用,人各有志,自己小朋友性格能力又會唔同,今年抽到下年又未必抽到,完全冇可觀參考指數!

話比大家知我點玩一定會話我進取乜乜乜,唔識遊戲規則乜乜乜:唔好插我教壞人,分享而已

大女考到聖嘉勒,但校方表明要放棄大抽獎,所以我冇比留位費. 報左聖心但冇去考

因為目標係瑪利曼,當然111, 又掛號信又聖誕卡又阿女自己寫信咁,同時 St. Paul Covent 都有做,但換來數封話冇位的信

甲乙部選擇相同:一瑪利曼,二聖保祿,三聖方濟各

夠博嗎?夠傻嗎?有細佬跟尾喎!

到阿仔喇!今次真係一間私校都冇報(收左又唔會讀又唔比我大抽獎咁報黎把鬼),全心大抽獎

同樣事前有寄信寄卡寄個人檔案

甲乙部選擇相同:一聖若瑟,二華仁上,三華仁下

很進取了吧?

放榜前每間小學網頁查看叩門注意事項,準備好所有叩門所需文件,填好哂表,mark 好哂地址電話收表呀面見呀既時間。

最後最後:兩個都幸運地派到首志願

只想講,呢個遊戲真係冇咩準則,唔博唔知時運高,上天自有安排!更好的就在前方,讀邊間都有最叻的人,派到邊間都係要努力讀書,我唔係咩專家,只分享親身經驗,請認清方向勇往直前,作最壞的打算,做最充足的準備,給小朋友最適切的資源,去馬!

dereklg  呢個遊戲當中,運氣當然係壓倒性的優勢  發表於 16-6-15 12:30
‹ 上一主題|下一主題