用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Ying Wa vs St Joe (wan chai)
go

Ying Wa vs St Joe (wan chai) [複製鏈接]

引用:代朋友問,佢仔仔(冇細跟尾)有這兩間offer

原帖由 aka722 於 16-07-08 發表
代朋友問,佢仔仔(冇細跟尾)有這兩間offer, 麻煩大家比意見,謝謝
st joe 超級谷,功課多,個個都要補習。英華happy school,冇咁大壓力

引用:Thx+all+for+your+comments+ 我朋友心大心

原帖由 aka722 於 16-07-08 發表
Thx all for your comments

我朋友心大心細,因為覺得ywps 多啲野玩,開心啲,冇咁谷,但中學就st ...
刚刚学校舊生分享會,我聽完一定唔揀st joe,係語境好,但默書測驗低過80就打电話比家長,一年睇指定list的63本書交報告。數学用st joe獨有的算式,一定要出去st joe補習社補。佢試過做功課做到半夜12:00。有D同學媽咪quit左唔做專門follow小朋友讀書,超谷

引用:Quote:原帖由+aka722+於+16-07-08+發表Thx+

原帖由 iamiris 於 16-07-08 發表
刚刚学校舊生分享會,我聽完一定唔揀st joe,係語境好,但默書測驗低過80就打电話比家長,一年睇指定list的6 ...
課程係小一教緊小二既野,深深深

引用:Quote:iamiris+發表於+16-7-8+09:06+刚刚学

原帖由 KikiDaddy 於 16-07-08 發表
I believe this is an extreme case. SJPS workload is in fact very resonable.

There is a homework cl ...
幾個舊生返o黎分享都咁講,可能我地k程度淺吧。不過另一wy舊生考第一wor

引用:Quote:iamiris+發表於+16-7-8+09:06+刚刚学

原帖由 missparent 於 16-07-09 發表
默書測驗低過80就打电話比家長
>我未收過呢類電話,反而老師有打過嚟關心阿仔做咩好似唔係幾開心!
個舊生返嚟咁分享,我就照分享,佢冇理由無端端講大話既。不過st joe不是我杯茶,我仔應返唔到呢類學校。

‹ 上一主題|下一主題