用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基真小學 2013—2014年基真小一
樓主: carrie888
go

2013—2014年基真小一 [複製鏈接]

我個女都收到呀, 不過同時有間心儀私校收咗.....唔知點選擇.

好呀, 多多指教.

63個係最多, 間間學校都只可拿50%學位出來做自行, 如果佢世襲生唔OVER, 一定唔會OVER 63依個數. 而且依間學校係在深水埗搬過來, 照理世襲生係會小D.

回復 fattoto 的帖子

收表不足就唔會有63人, 因為佢最多係收63人炸, 除非必收生多個30%(即係兄姐係學校讀緊, 又OR父母係學校做), 咁佢就要係大抽果邊拿位出來.

我想問你地係唔係一心一意讀基真?? 覺得有咩好呢??  我重心大心細中.

回復 zoey12957 的帖子

昨日已經註咗冊, 不過因為有德雅小學做BACK UP, 所以心大心細.  因為對德雅小學FEELING相當好, 而且係英小.  由工友到老師再到修女, 全部都好有HEART, 對小朋友照顧十分好. 所以好想呀女入去讀.  不過因為有細佬跟尾, 所以津校又好似好D.  仁立仁紀我唔LIKE, 太谷.  反而有唸過大抽後去叩深水埗, 聖多瑪OR聖安德烈.

回復 carrie888 的帖子

係呀, 我當然唸咗好耐, 我由去年已經開始幫呀女睇小學, 我覺得依間唔錯, 唔太谷, 以學生為本.  至小我會有親子時間. 但有間英小, 而且又係老師有HEART, 所以心大心細.

回復 hihisasa 的帖子

加油呀!!  希望係ok啦.
‹ 上一主題|下一主題