用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇人收到劍鳴 PN 結果?
樓主: Carmenchan521
go

請問有冇人收到劍鳴 PN 結果? [複製鏈接]

3X, 多謝你的分享! 見你小朋友讀得o甘多, 真替你高興!

再想問下你, 知唔知大約可以升回k1的% 呢?

原帖由 3X 於 09-4-2 11:00 發表
tabobo:
今年0向評核而學校又收番上k1 0既..
會收到通告, 通告內有問你想留pm 定 am class,
可以比你再選.
(今年係0甘,出年吾知啦..我估最好問學校啦!)

...

原帖由 Tabobo 於 09-4-2 11:13 發表
請問 am & pm class 學費會唔會唔同 ?

依家要求轉 pm class 得唔得 ??? (waiting list 都好)

我都唔知學費多少 ?
學校個web-site沒有學費資料.

原帖由 3X 於 09-4-2 14:43 發表
bigboss,

呢個問題吾太清楚, 可能年年吾同!
不過今年來計, 同班同學都有收waiting list 上k1.
我估做家長要多d同佢溫番學校教過0既野(都教得幾多),
盡左責任, 考核時交足功課, 我估問題都不大?!?

...

3X, thank you so much.
o甘我都安心d啦, 我都係收o左pm class 呀!

原帖由 kerkermui 於 09-4-2 20:55 發表
我個仔當日嘅表現.. 我好失望.. 可能因為我報得屋企附近一間(實收嗰d)+KM, 無乜經驗~
阿仔唔識坐响度玩玩具 (响屋企都係企多) 玩到唔捨得行去聽故事!!!
我地坐埋一角, 其他家長好大聲提水.. 阿仔唔係好跟到touch 鼻 ...

請問你所指o既portfolio 是否就是那12條問題o既問卷呀,
因為我只係有交回問卷, 沒有交過其他資料啦.

原帖由 cupidshirley 於 09-4-2 22:55 發表
我仔仔果日表現係in幾間幼稚園中最好的一次,可能4點幾,食飽又瞓飽,佢最鍾意玩積木可以坐定定,老師講故仔,佢自己跟住蜜蜂指頭髮、眼鼻,跳舞冇一個小朋友肯跳,玩捐大積木,仲好笑有一個小朋友推跌哂,老師再叠好又推跌,其他小朋友 ...

係呀, 好多KG都會特別安排, 令家長唔會只想去am class...

原帖由 Smallpigbb 於 09-4-3 16:40 發表
各位我打咗電話去問劍鳴啦,PN上午三班下午三班,每班人數大概20幾人,但就無明確o甘講到底20幾人,不過就話師生比率係1:10囉。

不過我就唔記得問PN係咪一定考得返K1。 ...

我問過學校啦, 已經confirm o左唔係一定直升K1, 要按校內評估至可以升K1 o架!
‹ 上一主題|下一主題