用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行分配問題
go

自行分配問題 [複製鏈接]

王國會長

G825 發表於 14-12-12 11:09
回覆 屋邨仔 的帖子

想問問如果是跨區呢?

自行冇所謂跨唔跨區, 可參考下我囡:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2850701

王國會長

引用:回覆+瑩瑩老豆+的帖子 瑩瑩老豆,拜讀過你

原帖由 G825 於 14-12-12 發表
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

瑩瑩老豆,拜讀過你的文章,我想請教你,你女兒那個學校2、3名參加庇理羅士中學面試 ...
1個自行入SSGC, 1個應是聯繫位入

王國會長

ctslhkc 發表於 14-12-12 18:05
自行選校揀選的學校如是誇區,會影響統一大抽獎揀選自己區學校的誠意分嗎???
還是應該一心一意自行與統一也 ...

部份學校或在叩門時要求自行有報過才可以叩. 但選校還是看是否心儀, 沒必要一定自行與統一選同區一樣.

王國會長

sarali 發表於 14-12-13 15:56
如果冇得見,咪浪費一個機會?
我會咁睇, 如果學生未逹學校要求, 就算話全部見, 雖然叫有得見好似自我感覺良好, 但最終都會係白行.
上年就識一個B2中間的報英華女校, 話貪佢全見可搏下, 結果當然係白行, 所以係咪浪費機會還看是想進取或保守.
‹ 上一主題|下一主題