用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唯多利亞 Vs 根德園 Vs St. Catherine Vs劍鳴
樓主: SK11
go

唯多利亞 Vs 根德園 Vs St. Catherine Vs劍鳴 [複製鏈接]

Re: 唯多利亞 Vs 根德園 Vs St. Catherine Vs劍鳴

維多利亞梗係好喇,你揀嘅全部都同Grade嘅.
讀返維多利亞啦(阿女已投入習慣又係極好嘅學校)
出年試考CCKG好過啦. 考到就CCKG, 考唔到就讀返維多利亞
我是藍的
錯錯錯
我是男的

Re: 唯多利亞 Vs 根德園 Vs St. Catherine Vs劍鳴

你睇睇哩篇女拔媽媽答o既文章
JYFC擔心o既問題同你相似

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=789412&forum=185&8
我是藍的
錯錯錯
我是男的

SKII,

如果四千內學費想孩子英普語言能力好(連去PLAYGROUP ;讀SMART KIDS都慳返.剩返時間俾佢學音樂跳舞游水等都不知幾好),加埋你本身因數,維記真係不二之選. (商業得黎用返好多CAPITAL 放返落去小朋友到,如師生比例,"強勁設備",外語教師投放o旣時間,St "do do"跟本冇得比, 你係維記用家你最清楚) 講到好似我有份咁,其實係我覺得你身在福中. 不過都明o既新校怕做白老鼠o麻,但唔好忘記你地係一羣優質o既白老鼠.

俾得起錢我一定揀維記先

(1)維多利亞HMT (因為D小朋友SMART D,博入女拔除左CCKG外我諗佢機會大DD,考ST PAUL男女都醒DD啦,又可讀返維小,考弘立)
(2)根德園 (入宣道,聖芳濟各易好多)同 劍鳴;
(4)ST CAT

我是藍的
錯錯錯
我是男的

Beata,

你住邊呀?如果太遠就真係要諗諗,哩個先係重點.

我是藍的
錯錯錯
我是男的

SKII,

病好又可再傾過

我報左八間,in 左六間,一間冇in,一間未in(好似估IQ題)

只交了根德園留位費.
等緊協恩同培正result.
等緊in 宣道
我是藍的
錯錯錯
我是男的

你揀ST CAT 係好保險o既,名氣好好. 係人都識啦.

KV要求高你咪唔會覺得佢淺同輕鬆o羅. 如果揀得KV 無非想第日讀小學時做功課既壓力細好多,自覺我女都好鍾意人俾野佢學(宣道同聖芳濟各就最鍾意KV生),所以留定位先.仲平成千蚊.

KM俾人覺得介乎二者之間. 我都覺得係.佢既辦學班底絕對令你放心.

擺ST CAT o係尾係因為咁貴學費咁多人讀都做唔到小班D,覺得呃錢D.同事個女讀得幾好.不過都係話唔太底.外籍教師跟本跟唔到咁多學生.小朋友冇同佢講野咁唔通監佢咩,側側搏啦,叫我唔好抱咁大期望,K2開始仲......
現在讀緊聖家,都教得佢幾自信o旣.英文唔差啦.

如果佢好主動講野就冇問題啦.

師生比例上,維記同KM這方面好好多.

設施真係冇得比.維記WIN 哂.

我是藍的
錯錯錯
我是男的

SKII,

快D問多D兩間家長意見啦.加多部超級電腦做分析

"點解妳話St.Cath冇得比呢?ST. Cath 不是出名英文好嗎?"

----- 我諗你誤會喇? 冇得比係旨投放資源及配套等---(設備先進,設施新凈,投放"NET" TEACHER 落每位小朋友既時間,同師生比例). "仲有我係話 ST DO DO 冇得比" 唔好打我

四間英文都好.

個人認為以冇"NET" TEACHER o既KV同有"NET" TEACHER o既KM注重文法多D.

我是藍的
錯錯錯
我是男的

SKII,

想問問咁你知唔知你地PN D家長有咩去向多?

買咗超級電腦未(贏國際象棋嗰部) ?  
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題