用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我住屯門,係九龍城聖家舊生
go

我住屯門,係九龍城聖家舊生 [複製鏈接]

搬啦,揀聖家,一線學校仲有半條龍可以升返bank 1b 中學,而且九龍城網升中有數,仔仔幾年後先再想,值得搬架

同意,因為聖家都好谷下

回復 cookiechick 的帖子

九龍城其實吾大,由舊機場到聖家行10-15分鐘,或由樂富地鐵站行去都是10分鐘左右,不過遇到大雨或大熱天氣都辛苦架,樂富地鐵站亦有小巴,巴士落九龍城,都方便
我見今年校車有到荃灣$1160,或沙田$1160,你可考慮送囡囡到荃灣或沙田再搭校車,可能會好些

愉景新城,萬景峰,海濱花園,荃灣廣場等等....都有站,想那裡上車可以再同校車負責人夾下,至於時間就唔知,因為我不是該區,如你需要校車負責人電話查詢,可pm我

我囡囡今年9月入讀聖家,我仔仔都係龍仔,我都係幾年後先為仔仔再想,說不定到時這個遊戲已唔同玩法了,再想,真的為仔仔擔心學位問題,可以入左聖家之後,小二,三插班去其他好的男女小學,相信都不成問題,只是我建議,希望幫到你

印象中,九龍城廣場旁邊的"福佬村道好似有紅van 去荃灣,應該是總站,你可以check check
‹ 上一主題|下一主題