用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 急! 請問中四選三科和選兩科分別在那?
go

急! 請問中四選三科和選兩科分別在那? [複製鏈接]

回覆 Yanamami 的帖子

為甚麼呢?

回覆 ANChan59 的帖子

其實係elective 3科? 定係TOTAL 3 科(core + elective) 我係咪可以數學, 英文,COUNT 2科? 另加一科?

回覆 Rattie 的帖子

姐係選三科其實一定好過選二科, 有多條路選擇, 岩嗎?

回覆 Rattie 的帖子

係啦! 不過怕外國大學要3 個electives

回覆 1998Ruby1998 的帖子

JUPAS 計6科, 但我見到又話睇BEST 5, BEST 5 係咪一定要睇中文呢?

回覆 LingChiBaBa 的帖子

THANKS A LOT!!
有無其他UNI INFO 呢?

http://www.jupas.edu.hk/en/programmes-offered/hku/
就算計BEST 5, 都要MEET 到3322 最低要求? 姐係中文都一定要最少3? 重以為可以唔計中文

好心就唔好叫BEST 5, 誤道我....重以為可以唔睇中文

回覆 Ben2004 的帖子

REALLY....我真係睇唔明, 但JUPAS 又寫3322係最低入學要求. 如果想入HKU EDUCATION ENGLISH, 我見寫BEST FIVE, 一定要COUNT英文, 係咪唔洗睇中文?
‹ 上一主題|下一主題