用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 求:住東涌每天早上一起包的士去中環返(中)學 ...
go

求:住東涌每天早上一起包的士去中環返(中)學 [複製鏈接]

weiixing 發表於 12-8-13 13:38
如題, 9月3日開學

to SPCC ?

由長江中心經citibank tower bridge 去HK Park, 在HK Park 沿斜路上, exit HK Park 後行再沿斜路上, 再上一條長樓梯, 全程約15分鐘 by walking distance from Central MTR station.   

朝朝做早操確係唔錯 !  

如果在金鐘坐2x bus, 通常係單層巴士, peak hour 好滿嫁....未必有位上.

Unclejt  金鐘噃,Pacific Place 門口有 23, 23A, 23B, 40, 除咗 23B, 都係雙層的。  發表於 12-8-14 23:28

就係30 蚊都嫌少囉! 我試過比的士佬用佢地對講机即時話" 妹仔大過主人婆" 。 明比說話我聽呢!

Meikin 發表於 12-8-14 14:27
但我知早上好多學生/老師都會由金鐘港鐵站搭的士去SPCC喎, 我想嗰條線的司機應該唔會black face的. ...

我朋友住McDonald road, peak hour 在中環上車總是難有taxi 吉車, 真係要去的士站排隊先有車, 我試過一次黃雨上朋友家, taxi 要我加$ 60 先肯去, 說支旗太細wor. 又有一次我在長江中心的士站, 等足廿分鐘先有一架車....

不過可能番學時間無咁peak, 一般唔會比面色您睇既 :loveliness:

我囡小學都有同學每天book taxi 上學, 四個人一架車, 好平
‹ 上一主題|下一主題