用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject lett ...
go

啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter? [複製鏈接]

引用:別係咪即係有人唔要啟基學位呢?+3號都註冊

原帖由 JHsbb 於 12-11-30 發表
別係咪即係有人唔要啟基學位呢? 3號都註冊了, 因為我剛剛收到通知叫我仔6號去2ND IN呀. ...
唔緊要。我見你好鍾意啟基,用誠意感動校長,祝成功!

引用:Quote:kaka666+發表於+12-11-30+17:14+回復

原帖由 JHsbb 於 12-11-30 發表
多謝大家提醒, 我真係好鐘意啟基的, 我係有寫信比校長, 成張A4咁長仲要縮細D字, 我仔已有津校收, 已註冊,  ...
始終係面試,著得得體整齊會第一印象都好D。好似去見工,都唔會著運動衫。唔著西裝都著恤衫布褲。

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter?

應該今明2日註冊後,就有消息,大家加油!

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter?

因為第一輪註冊完咗,可以再call人,大家加油!

引用:校長有話比我地知點解第1輪IN完無再搵我地,

原帖由 JHsbb 於 12-12-06 發表
校長有話比我地知點解第1輪IN完無再搵我地, 係因為老師評語我仔唔多答問題, 頭先初初都係咁怕羞到爆, 但去 ...
加油!希望可以一齊參入啟基大家庭!

引用:Quote:bbeasy25+發表於+12-12-6+17:43+加油

原帖由 JHsbb 於 12-12-06 發表
我地真係好想入, 校長問我地有無申請其他學校, 我話無喇, 咁跟住都問你津校申請左啦, 我話係呀, 校長問埋 ...
我都感受到你既誠意,莫校長應該比我更能感受,希望你得啦!

但啟基莫校長退休,今年9月新校長,人選未定,請留意。

我想仔仔愉快學習,欣賞莫校長的教育理念,希望仔仔能交托比啟基。現在換校長,而新校長還未定,實在失望及擔心

引用:Quote:原帖由+bbeasy25+於+13-04-29+發表我

原帖由 hadwinboy 於 13-04-30 發表
坦白講,校長是一間學校的舵手,領導學校方向。轉校長,有機會轉方向。不過我希望校董會能使新校長延續啓基 ...
正是我想法。每個人都有自己的想法,改變是不可避免,問題是大改還是小改。而且人選還未定,交接過程好像比較急趕。
我聽現在家長講,沒有預告校長退休,好突然的消息,還放棄其他offer安排細佬妹入讀,令到他們好擔心。
莫校長雖然升任校董,但她自己有新工作,可以放在啟基的時間應該不多。

希望大家都有愉快的小一生活

‹ 上一主題|下一主題