用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔唔記得自己係基督教學校
樓主: awmlai
go

男拔唔記得自己係基督教學校   [複製鏈接]

XYZABC 發表於 12-10-14 14:17
有小一生都唔識或唔敢舉手跟老師話要去廁所,就在座位上便溺,咁這是家長的問題?又或是學校的問題?學校能否 ...

人人舉手去小便, 仲有prefect 哥哥陪, 我都唔明樓主仲要理直氣壯係咁罵?

awmlai  你冇留意我唔係話緊佢係面試當中想去廁所,而係我剛接到他後,但又仍在校舍內。  發表於 12-10-14 19:11

引用:Quote:XYZABC+發表於+12-10-14+16:27+連舉

原帖由 awmlai 於 12-10-14 發表
未急就要舉手?又話者佢係以大局為重,點都等個session完咗先去呢?  如果係大人,可以嘅話都應該咁,呢D叫禮 ...
早D講你知?不如講埋考咩好唔好?

mirage 發表於 12-10-14 20:09
某些家長的回覆竟是怪罪於小孩,另人失望。在他們眼中只看見自己所愛的學校,凡學校所做都是對的,學校不用 ...

某些家長的回覆竟是怪罪於學校,令人失望。在他們眼中只看見自己所愛的兒子,凡兒子所做都是對的,家長不用亦沒有考慮去改去配合學校。只會批評學校。自己 in 咗多間小學,也不知道時間迫切,但學校也給小孩中途上厠所,真係 DBS 才有!再說一次,想去小便只要肯問prefect就可幫手,眼見其他小朋友也這樣做。

mirage 發表於 12-10-14 23:41
一個四、五歲的小孩對一間有百年歷史的學校 ,雞蛋對石牆的對比,那位擬此DBS的支持者,不要更改我的説法, ...

雖然我不認同你的邏輯, 但我都會嘗試以同樣的思路, 同樣的態度還給你:

這一個三十多歲的家長對一間有百年歷史的學校 ,炸彈對石牆的對比,那位擬似怪獸家長,不要捍衛兒子的小便,你這樣做,道理更加站在我處的。

引用:DB果然不只是亞太區(亞x老街至太子道西)最

原帖由 mirage 於 12-10-15 發表
DB果然不只是亞太區(亞x老街至太子道西)最多擬似狂熱支持者的學校。簡直是全宇宙最多fans. ...
講起宇宙,自然想起怪獸

‹ 上一主題|下一主題