用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Catherine 面試討論區
go

St. Catherine 面試討論區   [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+Sharont524+於+15-11-2+13:56+

原帖由 Sharont524 於 15-11-02 發表

回覆 jason1978 的帖子
你申請取報名表時應該自選了interview語言,跟返你揀既語言;英普就要考埋pth

引用:+本帖最後由+Sharont524+於+15-11-2+13:56+

原帖由 Sharont524 於 15-11-02 發表

回覆 jason1978 的帖子
去年家長只需填問卷,冇家長interview,只需小朋友作答!

引用:想問去之前有冇問卷要填定到先interview先

原帖由 yanyan0603 於 15-11-02 發表
想問去之前有冇問卷要填定到先interview先填 thx
小朋友interview時會俾問卷你坐響佢隔離填!

引用:Quote:原帖由+99dogdog+於+15-11-02+發表小

原帖由 ivyvy_cheung 於 15-11-02 發表
請問家長問卷的問題是中文 or 英文?or both? 我同老公一人強一項,睇下今次派邊個出埸

...
中英對照,其實每題一句起兩句止就夠,根本只係想distract你!

引用:知唔知K1其實有幾多位,聽人講,SC收番好多

原帖由 Galaxy88 於 15-11-02 發表
知唔知K1其實有幾多位,聽人講,SC收番好多N班,K1實則唔係收好多,大家知唔知呢? ...
舊年約400個pn students 直升K, 但當中有考到其他學校如龍校就會轉走!K1一级有7xx人,所以應該有4xx位俾外來生;已經比好多幼稚園多位!

引用:Quote:原帖由+99dogdog+於+15-11-02+發表舊

原帖由 sakbbjaijai 於 15-11-03 發表
第一輪offer 應該只有2xx 個位,當時龍校未出offer , 正路d SC pn 學生一定先留位等派彩,但之後應該好多ca ...
多謝補充,所以首輪2xx+ 後補位1xx-2xx!

引用:Quote:原帖由+99dogdog+於+15-11-03+發表多

原帖由 mababyba 於 15-11-03 發表
咁請問通常在幾月出offer? 首輪好似話12月4日,次輪呢?
舊年正取生十二月中註冊,同好多學校一樣,之後留意電話,有人放位就有機會!

引用:我個女唔識講野,唱歌只係識跟住我唱,即係

原帖由 yucoyi 於 15-11-03 發表
我個女唔識講野,唱歌只係識跟住我唱,即係我唔唱佢唔識唱,咁如果我開口唱歌,會唔會搞到我個女無機呢?究 ...
其實唱歌果part你引佢唱都ok既,因為已經interview尾聲可以輕鬆啲當親子!

引用:Quote:AmyTCY+發表於+15-11-4+18:28+仲有你

原帖由 lkwkenneth 於 15-11-04 發表
家長除了填問卷, 係咪完全唔洗答野?
舊年,老師一句都冇問過我!

引用:Quote:原帖由+happyday888+於+15-11-06+發

原帖由 JFNL 於 15-11-06 發表
聽人講玩Lego 果part 係重要過一對一in 果part,總之玩Lego 時喊丶搶玩具丶離開位實一定foul,就算之後一對 ...
咁又唔係喎,舊年我女Lego時企住響度一舊都唔砌,隔離小朋友遞咗兩舊俾佢又唔講唔該;只係到老師叫幫手拆返啲Lego佢先拆兩粒!我當時滴晒汗諗住衰硬,第二part都冇乜信心,好彩都做到7成,结果又有offer!  之前有人話Lego果 part扭計又喊都收到offer!

引用:Quote:原帖由+99dogdog+於+15-11-06+發表咁

原帖由 天悅 於 15-11-06 發表
咁看來入唔入到都無乜準則,本來我都打定輸數,依家有返少少希望
係呀,我朋友倒瀉晒啲珠(不過佢好淡定自己執返放入盒)都冇諗過有offer! 有時校方睇既未必只係表面嘢!咁細個小朋友能夠面對陌生人完成interview已經好叻!平常心可能有意想不到的驚喜!

引用:回覆+sweethome924+的帖子 但我一直以為係

原帖由 02413124 於 15-11-10 發表
回覆 sweethome924 的帖子

但我一直以為係WARM UP,因為阿仔當年就係第一PART 喊,但都有OFFER ...
我都一直以為係warm up, 因為我女Lego果part淨係望住啲Lego, 到第二part先投入!

引用:Quote:天悅+發表於+15-11-12+13:15+標題大

原帖由 Happymama330 於 15-11-12 發表
遲啲會唔會連呢個post都被封殺??????点解攪起件事就得,為公正平反就要封???  ...
其實本來都冇乜問題(個post都已經幾日),但似乎有人係咁追住鬧

‹ 上一主題|下一主題