用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 點解想個女入間好學校係咁辛苦?
go

點解想個女入間好學校係咁辛苦? [複製鏈接]

醒目開學勳章

今曰知道心儀學校有人放位,即打去問但話無位,但之後學校打來話比機會約見,本以為有機會,但最後都係失敗點解之前已經面試過,有位都要再一次面試,但最後都係唔比機會我女我真係有想喊點解我想個女入間好學校要咁辛苦

0    0    0    0

醒目開學勳章

回覆:點解想個女入間好學校係咁辛苦?

邊間我晤想講,但我唔知點解之前打去問話無位,轉頭又話有位要約見,正常嚟講有心想收我女先會再約見,可能咁做只想我死心吧

醒目開學勳章

引用:其實約見你,係因為比你既誠意打動,你有冇

原帖由 ae.mama 於 12-09-04 發表
其實約見你,係因為比你既誠意打動,你有冇從今次既面試中再吸取經驗呢?不如你先收拾心情,諗下邊度仲有進 ...
多謝大家的支持我為大女由派位知結果煩到今日,真係要停了跟住落嚟細女下年升小一又要再煩過

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+flocfy+於+12-09-04+發表唉!

原帖由 點算好 於 12-09-04 發表
Yes!!! 這裡還有很多有心人的。
多謝大家

醒目開學勳章

引用:我好明白你既感受,+亦清楚知道去到見校長都

原帖由 constanceng 於 12-09-05 發表
我好明白你既感受, 亦清楚知道去到見校長都唔收, 有幾唔開心。我試過真係好想喊, 又喊唔出。我們冇可能知道 ...
我收到學校打來约見,真的以為我之前不斷寫信比校長打動咗佢會收我女,點知去到係要我女再一次面試,臨走前我好誠懇哀求希望比個機會我女,但最後收到電話話我女落選了!個刻的心情真的難以形容,我係好想喊,但忍住淚水無喊出來!經過昨天,我而家諗通了,雖然阿女入到間差學校,但只希望佢能用功讀書,讀得開心,已經足夠了!

‹ 上一主題|下一主題