用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教:小女升中問題
go

請教:小女升中問題   [複製鏈接]

考spc最好而家預備定D book reports

回覆 elbar 的帖子

Haha sorry about the typo
呢排諗阿仔多....
Should be spcs, St paul’s Convent School

我都認同去直資面試係好好的經驗。我同阿女講難得有機會去參觀吓不同學校的校舍,見吓不同學校的學生、老師和校長,考到先諗,考唔到都唔緊要,都係上番自己中學部。

回覆 os_ecu 的帖子

Dgs係最早收表(11月),second in時才剛考完呈二,所以呈ㄧ最緊要。
協恩和st paul convent 12月頭deadline,呈二成績表都未出但面試時12月中至尾可以到時補交。
我覺得hy and convent應該有時間睇埋呈二成績, dgs就未必有了。

回覆 mcl203 的帖子

呢間女最冇心機考,所以細節我都唔太記得。。。

回覆 os_ecu 的帖子

我記得填表大部分都係填p4 p5的achievement

t

回覆 bokp 的帖子

Hy 1st in和dgs 2nd 我女是在同ㄧ天,一個上午ㄧ個下午,所以我記得是十二月。ㄧ月尾近新年就hy通知2nd in。st paul convent就十二月尾1st in在hy通知2nd in之前,不過去到交自行份表附近才通知second in。
‹ 上一主題|下一主題