用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
樓主: 麟媽媽
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007 [複製鏈接]

Read from School Website:

本校現正整理舊生通訊錄,歡迎本校畢業校友登記個人資料。
http://puwy.no-ip.info/past_students/index.php

原文章由 NICHOLASMAMI 於 07-9-21 12:37 硐表
另外是不是兒子年紀長大了, 越來越多要求呢??  
每天總有問題發生, 我看就來招架唔住了.: ...

Nicholasmami,

你係指物質 我覺得係架! 我仔係會講條件, 又要人有我有, 但我冇可能全部應承/滿足佢ka ma, 唯同佢講道理! 所以而家咪越來越長氣囉! 我自己都覺得自己煩。

慢慢黎la..........仲有好長路要行

原文章由 chelsea 於 07-9-25 11:01 硐表
Morning friends :)

HAPPY MID-AUTUMN FESTIVAL!

Early leave at work and school for the kids

我老板罕有地放我早走,

原文章由 raymond1981 於 07-9-25 18:37 硐表
How much is a box of Maxim and Wing Wah mooncakes in HK?

Raymond,

我上星期買左盒美心雙黃白蓮蓉原價$248, 用匯豐信用咭比$$$, 6折 = HK$148.8

原文章由 麟媽媽 於 07-10-9 16:11 硐表

今日適逢係我同相公結左婚11 個年頭,

麟媽媽, easiness, 睡公主,

原來我同你地同年結婚ka, 麟媽媽早我3星期左右, 我下個月2號都係結婚11週年紀念.
不過我老公對上一次送花比我, 就係7.5年前阿仔出世果日...........

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-10-10 14:29 編輯 ]

原文章由 jackjackma 於 07-10-11 16:15 硐表
星期日的交響情人夢都唔錯,

jackjackma,

交響情人夢我都有睇, 好搞笑, 不過仲有2隻咋!
有人post左成套劇上網, 我而加得閒就網上重溫

原文章由 ms99 於 07-10-12 10:31 硐表
早晨!!

nancytse,

交響情人夢好睇, 不過只追了數集就斷咗,
介紹我在那裡睇吧.  謝謝!!

明午有呂大樂教授講座,大家會參加嗎?
到時要相認吓.

麟媽媽, 家中喜事一浪接一浪,
祝麟少生日快樂  

日日都係 ...

ms99,

係呢度睇la:
http://www.tudou.com/playlist/playindex.do?lid=1311561&iid=8312628

麟媽媽,
係咪去迪迪尼同麟少自興祝生日? 有冇book到園內酒店呀?

Happy Birthday to 麟少!

今朝差d miss左校車.........朝朝都趕頭趕命ka la, 點知阿仔今朝係lift口掛住踢波冇lift, 我關門行出來等左好耐都冇lift, 望下先知佢未lift, 唉..火都黎...到架lift黎到, 又停左幾層樓先到地下, 一出大厦望見校車準備起程, 我同阿仔就9秒9跑去, 好彩趕得切咋!!!

原文章由 ms99 於 07-10-31 15:15 硐表

找到有關東涌酒店 buffet 資料, 夜晚大人$148 +10%,
可以考慮10月25日或以後日子,
甚至另一 ...

啱啱線同朋友傾開呢間酒店既buffet, 佢話佢想book下個月中都book唔到, 酒店個staff話去到今年年底嘅所有五、六、日buffet lunch/dinnerfull !!! …….有冇咁好生意呀?!
我諗你要轉移陣地喇, 又或者考慮book定考試後releax吧!!!

究竟係我部腦有問題定係bk有問題呢, 每轉一版就無法顯視網頁”, 又慢到嘔, 真係火都黎

原文章由 SINDY-MOTHER 於 07-11-5 17:00 硐表
這個問題已經有幾日啦! 我都係上極都上唔到???:tongue:

下午開始, 好似好返dd, 希望唔會好一陣又衰過la, 呢排怎住都係咁 :evil:

原文章由 chelsea 於 07-11-14 15:32 硐表
Anyone of your son has the return test paper for the Chinese Subject?

Chelsea

阿仔頭先打比我話派左la, 分數 , 雖則話求學不是求分數, 但......唉......

原文章由 NICHOLASMAMI 於 07-11-14 19:45 硐表
>>>>>>>> Me tooo

Nothing to say...............

On the other hand, is it a english dication (P. 26, 28 & 31) change to 24 Nov 07??

aiya, 我唔知wor.........尋晚功課由爸爸睇, 我夜左返又要睇中測卷, 所以忘記睇家課冊, 佢兩個冇提過呢件事呀! 我晏d問左少爺再話你知.

原文章由 nancytse 於 07-11-15 09:50 硐表

aiya, 我唔知wor.........尋晚功課由爸爸睇, 我夜左返又要睇中測卷, 所以忘記睇家課冊, 佢兩個冇提過呢件事呀! 我晏d問左少爺再話你知.

同阿仔confirmed, Eng. Dict改左24/11 (sat).

原文章由 M+M 於 07-11-20 16:09 硐表
我囝囝星期五都要默中文呀 !!
想休息吓都唔得 , 真係難為D囝

我仔星期六默英文, 佢地一心掛住運動比賽, 邊有冇心機溫書呢

原文章由 NICHOLASMAMI 於 07-11-21 09:42 硐表

妳會到學校嗎?想和妳相認!

會呀! 到左學校打比你

原文章由 ms99 於 07-11-26 11:43 硐表

早晨 ! 大家好 !!

都有好幾個星期冇見大家了, 要慢慢追番上嚟先得.
終於完成個測驗月, 係好係醜都雨過天清, 又可以鬆一鬆了.
上星期六 A畫遊戲日都睇咗三年級比賽,
班仔情緒好高漲, 未開始都開大喉嚨叫,  ...

我仔玩雙足跳, 跳唔夠1/3跑程就做左趴地熊, 佢個菠蘿蓋其實只有小小小小損左啫, 但可能唔衰得掛, 喊到豬頭咁, 陰公............:cry:

原文章由 markmum 於 07-11-26 17:45 硐表
Chelsea , Nancy :

唔知您地記唔記得我。好開心呀!

亞囝自行派位已給取錄,出年小一係華仁小學返學啦!

Congratulations

你囝囝出年係上定下午班呀?
我家少爺出年係仍然係上午班(A晝).

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-11-27 09:41 編輯 ]

原文章由 ms99 於 07-11-27 00:11 硐表
Nancy,

星期六你幾點到? 唔見你? 我完了一節就走,早知留下打氣吧。少爺好了嗎? 唔緊要,運動日年年有,出年再來一次吧。我少爺果組賽事,全組人沖線前都跌哂個袋,唯獨一個冇跌可以攞第一,少爺 feel 到執得切先有第三,佢好滿足了,因為佢話未試過第三,終於三年集齊金銀銅牌,好開心。

MS99,

我黎到三年級啱啱比賽完, 我都見唔到你:(
你少爺得獎, 恭喜哂

我家少爺隻腳冇事la, 個心就仲有小小唔舒服, 我叫佢出年報多個項目, 希望多個chance咁la.......

不要太憤怒, 因為如你的太太知道你是介意的是會影響胎兒。  敏感嘛!

同請! 想當初我地兩公婆好恨女, 但當醫生話我地知BB係仔, 我老公面色即時一沉, 整日都唔多開心, 我懷孕期間就好擔心BB會知爸爸鍾意女仔多d, 又怕BB出世佢會唔錫/唔鍾意BB.

原文章由 raymond1981 於 07-12-5 18:24 發表
Chelsea

原因是我花了兩年的時間去研究如何有多些機會生女﹐現在如同一個案件﹐差不多可做的都做了﹐最後還是要輸給自己﹐唉!十二字形容﹕嗚呼哀哉﹐天亡我也﹐不知所云!

Raymond

...

都明白, 我果時就係同你而加一樣, 計算點至有最大機會生女, 結果條數都係唔啱。

Raymond, 嬲一陣好la, BB概然黎左, thanks God & always 平常心 . 記住繼續支持你太太, 可能佢都有d失望, 你嘅表現會影響佢懷孕心情!
‹ 上一主題|下一主題