用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 會放返TT IK1個位出黎
go

會放返TT IK1個位出黎 [複製鏈接]

09年8月B女, 有YORK主流班pm, TT IK1及宣道pm offers, 2月份已經放返YORK個位出黎, 而家已經決定讀宣幼, 所以會放返T/T IK1個位出黎... 雖然好唔捨得... 但希望未有offer既小朋友快d收到好消息啦!!!  
   0    0    1    0

回復 2Fats 的帖子

純綷為博入宣小...

忍痛的決定...

我都有做過好多資料搜集, 都知道係存在以上大家提及既問題... 但因為三年後都會去考宣小, 所以決定而家博一博, 希望佢取消左學劵之後課程會有改善, 同埋自己要再下d苦功... 另外再培育囡囡...

jonahlee  Ure right.  parents' participation is always important no matter which kinder you admit.  The new principal of Alliance kinder is fantastic.  發表於 12-3-8 15:40

回復 winnietingting 的帖子

都唔係升到就一天都光曬架, 都有隱憂架, 因為幼稚園課程淺, 小學深, 升到都要擔心會有跟唔上既問題...

TT升小既機會應該大過宣道, 我知道既係TT升小好多家長都會係自己選擇同小朋友轉校... 而唔係唔收... 宣小就收約60個宣幼學生, 但係呢D我都係聽返黎架咋... 我仲未係真正既用家...

好多謝你既鼓勵呀!!!

回復 yiuyau 的帖子

可唔可以分享下你揀左邊間, 而放棄T/T...

話起都好慚愧... 講左咁耐... 我到而家都未release返個位出黎... 本來一心諗住讀宣幼博上宣小既, 但係... 一言難盡... 我囡囡得YORK, TT IK1同宣幼三個OFFER... YORK已經RELEASE左...

回復 2Fats 的帖子

問題係我地target宣小... 而唔係宣幼... 讀左宣幼又唔保證入到宣幼呢個係最大問題... 讀TT IK起碼呢3年有強勁既語言環境... 真係好苦惱...

問題係我地target宣小... 而唔係宣幼... 讀左宣幼又唔保證入到宣小呢個係最大問題... 讀TT IK起碼呢3年有強勁既語言環境... 真係好苦惱...

當然$都慳唔少... 至驚係讀左宣幼... 仲要出去補九萬幾樣野...

回復 Sosiusiu 的帖子

之但係萬一爭唔到... 好擔心考唔到其他學校, 本身住TKO, 個網唔令仔, 所以都唔會寄望大抽獎. 另我諗我會揀PC, 100%直上, 雖然係中中, 都係始終都係BAND 1龍校
‹ 上一主題|下一主題