用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

GH簡介會 [複製鏈接]

原帖由 pandabonita 於 10-11-13 17:12 發表
個人的take away:

-非牟利但冇學卷,$3kx10
-K1 師生比 1:10,4位NET total (冇聽錯的話有兩位係westerner)
-GH kg學生優先入GH小學
-campus 超正
-全人教育,不算超谷型,K3先會有d game 玩黙書和spelling

-e+有雨兩 ...

要clarify係有4位英文老師, 其中:

1 x NET
3 x 外國讀完書返黎, 一位英文ok, 一位就(可能我要求高) , 一位未聽過comment唔到

K1每日一樣功課, weekend就4-5樣, 學校係真係好關愛, 宗教培養

not sure on language, art and music, but from my understanding, GH's primary principal doesn't like her kids attending extra classes in academic.

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-15 11:23 發表
聽完佢講座我覺得如果最終GH唔收上小學果批會好徬徨,因為去考直資一定爭唔過人。

其實因為無track record, 所以點都會徬徨架喇. 但考直資/私校係咪一定差過人真係無人知. 如果講學術上比較淺而驚考唔到, spk/spn都好淺, 但佢地既學生"戰績"又都唔錯bor
講到尾, 睇你搏唔搏囉.

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-15 18:59 發表

其實真正係點都好難講,我係校監自己都唔會話實的。簡介會當日校監話GHK會優先,佢再補充即係同分就會優先。如是者我理解GHK同外來考生都要接受同樣平核先會有所謂同分優先。聽聞今年都收返80%都好高了:good: ...

請問你點知今年收左80%? 如果係真就好好, 始終今年k3返左學一個月就要去interview.

‹ 上一主題|下一主題