用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小統計:大家寫咗幾多封叩門信,結果? ...
go

小統計:大家寫咗幾多封叩門信,結果? [複製鏈接]

回覆:小統計:大家寫咗幾多封叩門信,結果?

私小5 津小7

回覆:小統計:大家寫咗幾多封叩門信,結果?

叩得津小:Profo夾埋一封,郵寄2封,email3封,面交4封。咦,原來之前數少左。唔怪得校長話,File好厚。
100%原創,每次唔同內容。
私小:都係郵寄加親身交。
每封信都好用心寫,自己睇完都有d感動,c6都讚寫得好。

引用:Quote:原帖由+babyjean+於+12-07-08+發表叩

原帖由 shirleyysy 於 12-07-08 發表
私小那間成功嗎?
我無試過email呀,不過我諗叩私小,其實寄幾多封都可能無用,因為如果小朋友係表現唔好, ...
後來私小致電約面試,但因已叩到津小,所以拒絕左。我有朋友仔叩同一間私小,都收到電話。

引用:我又想問吓,你哋會唔會响信內寫俾校長呢封

原帖由 shirleyysy 於 12-07-08 發表
我又想問吓,你哋會唔會响信內寫俾校長呢封係第幾封信呢?
email有寫,因要有heading:XXX來信3。郵寄同面交就冇寫,但相信每個小朋友有自己file。所有信、Profo擺埋一齊。但唔知其他學校係咪咁。

引用:朋友告訴我,+只有第一志願的學校,+寫信去先

原帖由 ic07 於 12-07-11 發表
朋友告訴我, 只有第一志願的學校, 寫信去先會有用, 真晤真?

定系一律私校, 直資, 什麼都可一試呢? 有無成 ...
應該全都可試。叩到的津小,從未選過,不同區。

‹ 上一主題|下一主題