用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 今年9月讀k1(ESF TY)既媽咪,請問收到適應班資料未? ...
樓主: chanyeehang
go

今年9月讀k1(ESF TY)既媽咪,請問收到適應班資料未? [複製鏈接]

我上星期六已經收到, 不過我對孖女只收到其中一封通知, 仲以為佢地漏咗一個...

除了一般介紹老師, school calendar, 訂校服, 校車之類的information外, 最主要係在28/8, Friday (可能有個別不同時段)去學校攞"Parent Pack", 同埋你的小朋友所編的班, 及屬於group A or B.  因為頭兩星期係分兩groups隔日返學...

想問問大家知唔知 Baseball Cap & Raincoat 係咪一定要買?

終於另一封通知都收到喇, 兩封相差成個星期...

原帖由 FennieMan 於 09-7-4 23:51 發表
CMNT,
I have a twin girls who also attend the EST TY for coming Sep.  Did your girls in same class or different class?  
My girl one in Whale class (PM), another one in Rabbit Class (PM).
For me and m ...

好可惜呀!  都係唔同班呀!  大孖Elephant (PM), 細孖Frog (PM).  我問過學校, 佢話驚老師分唔出佢地, 所以會分開班喎, 如果你有特別原因, 可以寫封信俾校長, 佢地會"考慮"喎... 我諗住開咗學睇吓佢地點先, 可能佢地唔想見大家咁多...

原帖由 chanyeehang 於 09-7-4 22:21 發表
I think the raincoat should be the essential since they will do alot of WATER experiment, for the baseball cap I do not know what the function or scenario will use la.

By the way, any BEAR friends (P ...

唔該哂解答, 因為如果冇咩用, 我就會浪費雙倍嘛...
‹ 上一主題|下一主題