用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰 part 3
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰 part 3   [複製鏈接]

有冇經驗媽媽可以分享下,包鞋絲襪買哪牌子好?

因在amazon訂開其他東西,想在Amazon買埋,
但不知道買Mondor 還是Choel Noel好
(不同型號之間的分別,其實也不大清楚)

Wing03yan18 發表於 17-2-25 18:05
求救~想知邊到可以買到溜冰裙
2月7号向淘寶訂做裙ㄧ直到家下都吾發貨,send訊息俾賣家又吾覆,家下要申請退款 ...

我今年試左喺Amazon 買,揀間平的集運公司,1裙+2對竹纖維包鞋溜冰襪褲(made in USA + Canada),連運費(美國本地free shipping,美國寄香港五十多元)都係900鬆啲。

想要現成的,就喺溜冰場(又一城/太古城)溜冰商店買,但預左要過千。

在Amazon的搜尋結果(Chloe Nxxx)(我買嘅係入面其中一款,俾你睇埋其他)

你都可以搵冰場賣開的Jxxxx'x睇下,但千幾蚊條又唔係度身訂造,我唔太捨得(等阿女高級啲至訂造喇)

至於包鞋襪,我之前試過淘寶,厚絨款都算襟,但「襠位」唔靚,一做飛機提高腳就俾人睇到係平嘢,練習冇所謂,比賽會影相拍片就唔多好睇。我買左呢款

zcw2011 發表於 17-3-19 22:06
請問即使如果3歲也是建議先報暑假班試吓先?
又一城 或 element 有沒有教練推介?
...
如果打算最近報名,職員好大機會叫你報暑期班(年年都係四月中開始招生)暑期班(我熟又一城喳)好處,係每堂30分鐘後有25分鐘自行練習時間,全個場都係得嗰十班左右學生,冇街客,對咁細個小朋友會安全啲。

好 / 經驗教練通常好full
如果你想私人班或semi-private,問下溜冰場俾唔俾到教練名單喇
你有教練名後,再pm我地問下喇!

maymycheung 發表於 17-7-11 00:46
我女本應在mega ice 跟教練一對一,但到暑假,收費竟然有暑假附加費$2xx,請問是否正常?

Thx
又一城都係,group、semi-private、private 喺七、八月都會加,去到九月至會平番。

fatbao 發表於 17-8-8 10:15
小朋友elements 學左1年, 教練要求買溜冰鞋,想問在又一城買是否又一城學生才有 discount ?  ...
要show學生證。買過兩次,第一次就咁show證,第二次問埋我係跟邊個教練,資料有入電腦。

Wing03yan18 發表於 17-10-4 14:53
近排少上黎,好似靜左好多咁既~
不經不覺阿女學左ㄧ年啦
岩岩8月考埋個2級

阿女會玩呀

不過教練未講我知係又一城定太古比賽
我只希望時間不要太早
8:00太古我就死得~

阿女之前剛做了一條新裙
今次會繼續著
(明年應仲著到,盡量髮型次次不同)

如果裙仍合身,可考慮自行加石,咁就有「新」裙著
‹ 上一主題|下一主題