用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 關於校園欺凌, 有冇家長上來說出經歷?
go

關於校園欺凌, 有冇家長上來說出經歷?   [複製鏈接]

引用:恕直言,從樓主描述,校長為何沒任何回覆?

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-05-19 發表
恕直言,從樓主描述,校長為何沒任何回覆?家教會亦沒申出手幫忙?如果我係樓主,我唔會等佢電郵回覆,而會 ...
有時候,老師針對一個學生,個學生可能唔係曳或唔聽話,可能只係好烚,阿媽又怕事,唔敢出聲,咁咪烚開有條路,係要搵你個出氣。撞啱個老師長期情緒唔好,咁咪唔好彩囉。

校長包庇老師都常見,自己人嘛。發生事家長又唔係現場,其他同學都係細,就算校長真係問佢地都未必講得清,咁咪又係聽個老師講。除非個老師斷正比傳媒捉到痛腳,如果唔係校長都未必做野,維穩好過啦。

呢d咪學校黑暗的地方囉。家長有一個好難抵抗一間學校的勢力,所以唯有走才有出路。好慘架。

回覆:kkmun 的帖子

好感動。

引用:回覆+ckh311+的帖子 教育司處一直比人話系

原帖由 kkmun 於 15-05-29 發表
回覆 ckh311 的帖子

教育司處一直比人話系無牙老虎, 所以家長有投訴去教處系無用.
早說學校是個黑暗的地方。很難監管。

引用:回覆+stylishma+的帖子 如果你投訴到校董

原帖由 kkmun 於 15-06-01 發表
回覆 stylishma 的帖子

如果你投訴到校董會或報張, 是否需要證據呢? 在無物證的情況下, 都要有人證吧! 可 ...
所以冇得同學校鬥。只能出軟攻。一出硬攻就都註定冇好日子過。

‹ 上一主題|下一主題