用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 新手RC想問問現任RC家長
go

新手RC想問問現任RC家長 [複製鏈接]

請問除了校服外,其他鞋襪,school cap,house cap,scarf,2 in 1 jacket,vest,library bag,house hat, fishermen hat, swimming cap,basketball cap,house shirt,track top,school bag咁多樣是否也一定要買?抑或可用私伙?
   15    0    0    0

Radiomama 發表於 15-6-8 14:54
回覆 lpanna 的帖子

basket cap vs school cap vs house cap vs fisherman hat, 睇您孩子鍾意啦,多數會買 ...
thx radiomama,其實書包,外套校方俾唔俾用私伙?因我已買了個新書包了。。。

另外鞋和袜又是否一定要買學校Logo的?
夏天褲有長有短,要全買定只買短褲就夠了?
文具SET是否開學後才訂?
我想自己準備午餐,但怕早上帶去易變壞,家長可以LUNCH時間帶飯回校給學生嗎?

Radiomama 發表於 15-6-9 10:46
回覆 lpanna 的帖子

書包用私伙是無問題的。
thx so much

請問RC有無spanish 可以學?如有,是自選還是必修科?YEAR 1開始嗎?

回覆 Radiomama 的帖子

thx!咁請問year 1仲有咩課外活動可自由參加?swimming?體操?ruby?樂器?drama?football?..........etc?

回覆 Radiomama 的帖子

多謝你不厭其煩地答我地問題,請問swimming由 year 1開始已有嗎?我正想找泳會讓兒子學游水,如果PE課已有,就不用找了。
‹ 上一主題|下一主題