用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浪澄灣greenfield n班課程
go

浪澄灣greenfield n班課程 [複製鏈接]

N班學a to z, 1-10, maths concept (big or small, shapes), 連線,我個人覺得功課多,活動教學,紀律睇個別老師,我仔之前班主任都嚴,上堂對手要放膝頭
K1 考邊間唔清楚

回覆 patrick7749 的帖子

同意teresaswau 所講,仔仔滿兩歲插班讀左3個多月,好開心,放假都要返,但因為有victoria  offer, 所以轉校我同另一個轉左st. Cat 嘅媽媽都覺得 gf 唔差過哩兩間,只係輸在名氣
我仔個班有2 net, 1個pth teacher 全日跟住, 所以除tue n thu pth day, 其餘時間都會接觸到pth
出面d staff 同姨姨都用英語溝通,英語一定不成問題,
我地屋企無講pth, 但我仔返左3個月就聽得明,識唱pth兒歌

And also 100%直升

回覆 patrick7749 的帖子

中文程度可能真係無咁好,Pn唔覺有認字,
或者要請教更清楚嘅家長

回覆 yayasiko 的帖子

For pn雙班主任制,一英一普,另一英助教,間中有廣東話helper,  自己接送同學校溝通會多d,有觀課日,有需要打去學校搵老師,老師會直接回覆,
家長參與唔太要求, 間中有親子勞作(自願性參與)

英語很好,所有staff 基本一開口都係英語先,你用粵語答佢先轉返粵語
我遇到嘅staff n teachers 都好有愛心,好錫小朋友
無戶外地方
‹ 上一主題|下一主題