用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 CKY Interview分享
go

CKY Interview分享 [複製鏈接]

fatgoat 發表於 12-10-24 20:21
Should we disclose the selection process in such details? Should we respect the school?  Or shoukd t ...
sorry, 唔明點解你要阻止其他人分享???你有沒有尊重其他家長?

carolmum  agreed!!!!!!  發表於 12-10-24 23:50

fatgoat 發表於 12-10-24 22:54
我不是webmaster,我無權也沒有能力去阻止其他家長發表言論,但之前有網友寫得很清楚,感謝他的熱心,但最 ...

你真係認為佢同意你先AMEND?? 我覺得唔排除費時惹麻煩

佢寫成點我唔知道, 除非佢係學校既員工, 講哂MARKING SCHEME出黎, 例如話 SIMON SAYS 做到一條就有幾多幾多分, 咁就話姐, 我學校有好多唔同的題目, 佢小朋友只係被考左其中一少部分姐.

學校體唔體貼, 同而家大家考完之後, 輕鬆分享下兩回事黎既,
有時小朋友考完講唔返考乜, 而家其他家長講下, 都係分享下姐, 你真係覺得來年用返同樣題目嗎? 而家學校同你講, 佢地年年用一模一樣既題目考學生嗎? 佢地話好難諗唔同既題目考學生? 佢地話你知道佢地諗唔出其他方法咩? 老實講, 我反而覺得你咁講, 太睇少呢間學校, 睇少佢地D老師了

上年你有參考其他家長既CKY分享嗎? 有叫佢地唔好講嗎?
你兒子除左考CKY, 有沒有其他學校? EK呢度好多家長都或多或少分享左考乜, 你有沒有都入去叫大家尊重學校, 考完唔好分享?

RELAX...人生有咁多場INTERVIEW , 而家人地考完分享下, 都睇唔過眼, 咁做人就太辛苦啦

‹ 上一主題|下一主題