用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望面試時間太早啦!!
go

德望面試時間太早啦!!   [複製鏈接]

0800又真係早左D....你唯有前一日, 唔好比阿女訓咁耐晏覺, 再同佢去郁動多D, 沖個暖水涼, 早D訓啦...

回覆 stevnico 的帖子

唔知我們收到信未....心急........今晚仲要夜歸添...............

小朋友的心情好難講呢....
你準備定D佢鐘意的東西TUM下佢, 糖, 朱古力, 小玩具乜都好, 務求佢有好心情~!!!

我地6號5點左右交表....唔知排到幾號....?

回覆 net09 的帖子

樓主係怕女女情緒唔好JE....
加上今年特別多人考, 機會好渺茫, 所以咁早, 大家實會怕呢.....

如果一定入硬的話, 0600面試, 大家都無所謂啦...

多謝資料提供啊~~~!!!
都知呢間係傳統的名校, 要落好多功夫, 無論去面試或入到的話, 相信大家都會好努力的。

因為今年要同龍年B爭, 競爭特別激烈, 所以大家都唔敢抱太大期望, 怕失望, 都係盡力而為。

生女的都好想囡囡讀德望的....希望大家都好運順利啦~!!!

29, 30 Nov or 6 Dec

回覆:babykingdomdom 的帖子

會有2nd in架,好似12月通知,1月2nd in.

回覆:KiwiSweetie 的帖子

我都收到信,29號1330面試,我們係6號1700交表的。

回覆:lokka0611 的帖子

可能下午派信呢…

回覆 VC20120101 的帖子

係真係幾忟下....
如果你好想博, 就早半個鐘到培正, 但唔肯定學校一定會提早開始, 培正家長話預1 小時面試...

睇下你想去培正多D定係德望多D啦....

比我會二揀一, 睇下邊間比較心儀, 因為與其趕頭趕命, 怕影響心情, 同去德望的心情....倒不如他他條條IN一間, 全力以赴, 增加機會, _

如果只報了兩間, 就儘量趕啦....
你再睇睇JM關於培正的帖, 我呢幾年日日睇, 我記得係要1小時, 但希望我記錯啦...._

幫你望返之前的帖, 話培正IN 40分鐘左右
應該趕到喎

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2723224&highlight=%E5%9F%B9%E6%AD%A3%E9%9D%A2%E8%A9%A6

培正去德望, 坐的士, 如果唔太塞車15 mins應該OK, 係怕截的士難JE....
係啦, 早少少到培正, 博一博啦~!!

good luck!

回覆 lammimilam 的帖子

我會揀GH, 因為一條龍, 好大機會上到小一, 就算上唔到, 相信讀完K3出去叩門都有優勢
St Rose, 唔保證一定升上小一的

回覆 lammimilam 的帖子

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2914384&highlight=%E5%BE%B7%E6%9C%9B%E9%9D%A2%E8%A9%A6
睇其他帖講, IN 德望要一小時啊~

回覆:Puccicarmen 的帖子

我同你一樣時間交,一樣時間in啊~

回覆:Kysa 的帖子

Thx for your tips

thanks for your tips!!! Appreciate it.
‹ 上一主題|下一主題