用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大陸媽媽說多謝香港政府
樓主: youma
go

大陸媽媽說多謝香港政府   [複製鏈接]

回覆:大陸媽媽說多謝香港政府

雖然我囝囝冇份參與今年小一派位,但我真係好反感,就係呢班人,攪到吾夠小學學位,攪到個個香港小朋友二歲開始就要諗定考龍校呀!考名幼呀!考私小呀!考劍橋試呀!考...,全部都$$$,都因為怕輸呢場扙,唉!交稅比外人讀書,好吾like :;pppp::;pppp:

LuLuKiuKiu  agree no more!!!  發表於 13-6-3 17:41
Viveka  認同  發表於 13-6-2 01:40
ronming  同意  發表於 13-6-2 01:06

引用:Quote:cclemon2009+發表於+13-6-1+14:42+雖

原帖由 Joe8889 於 13-06-02 發表
考龍校呀!考名幼呀!考私小呀!考劍橋試呀!考...,

真的因為大陸人嗎?
你太天真啦!佢你以為佢地只會去北區搶位?!上年我去 PN interview ,有大陸人在九龍塘迦南幼稚園面試,全家帶埋行李在幼稚園playground 的木枱上野餐,個小朋友仲在枱上行來行去。佢地乜都爭,點會放過九龍區和香港區出名的小學呀!遲些你就知!

引用:雖然呢度講緊考小學,我路過但都想出句聲!

原帖由 ngchuklam 於 13-06-03 發表
雖然呢度講緊考小學,我路過但都想出句聲!我小朋友明年才考幼稚園,上星期五去聽了一個幼稚園講座,發現呢 ...
我剛考完幼稚園,真係好多B6考九龍塘幼稚園和一些熱門有學卷幼稚園,有一個在KV等候面試時,個小朋友打隔離小朋友,個雙非媽仲同人地啊媽講,佢個仔冇性架,所以打人!我真佩服佢地,周圍啲港媽都怕咗佢地
將來你會領略得到!

‹ 上一主題|下一主題