用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔唔記得自己係基督教學校
樓主: awmlai
go

男拔唔記得自己係基督教學校   [複製鏈接]

引用:大家稍安無燥吧。就算學校這樣的安排,樓主

原帖由 atinatin 於 12-10-12 發表
大家稍安無燥吧。就算學校這樣的安排,樓主還是很在意能有second in的機會呢,懶理學校還懷有基督的精神與 ...
偌大一個名校借厠所比個有需要的小朋友都有難處

carolmum  agreed....  發表於 12-10-15 00:04
Jackieson  真係唔明...  發表於 12-10-14 00:50

回覆:男拔唔記得自己係基督教學校

樓主,完全明白你的憤怒針唔㓤到肉唔知痛,但願嗰啲「好明白」該校立場的人士,唔會遇上如此窘境!:;pppp:

awmlai  Exactly!  發表於 12-10-12 20:28

引用:一句到尾,收你讀唔讀?

原帖由 jeremyphlam 於 12-10-13 發表
一句到尾,收你讀唔讀?
唔明點解要咁問

引用:一路讀都可以一路閙。唔啱就是唔啱,點解唔

原帖由 kyliema2006 於 12-10-13 發表
一路讀都可以一路閙。唔啱就是唔啱,點解唔講得。雖然這樣的安排一向如是,但時代進步,互聯網的威力可令媒 ...
說得好難道阿爺比飯你食,你面對一啲唔合理嘅事都唔可以出聲?

引用:某些家長的回覆竟是怪罪於小孩,另人失望。

原帖由 mirage 於 12-10-14 發表
某些家長的回覆竟是怪罪於小孩,另人失望。在他們眼中只看見自己所愛的學校,凡學校所做都是對的,學校不用 ...
贊同。尤其是據聞面試人數多達三千,學校可以有面試後不可用洗手間的要求,但應該有格外開恩的準備。3000人中總會有個別例子吧!莫講係四五歲的小朋友,二三十歲、四五十歲的大人,好人好姐都會試過去完洗手間後無幾耐又要去吧!你無佢無,我就唔信揾三千個大人出嚟問,個個都未試過囉!大拿拿三千幾個小朋友,有乜可能無例外呀?機械人咩?!學校如視洗手間不外借為優良傳統,完全無問題,但面對住一個幼稚園學生(in 得嘅相信都係k3 㗎啦),可唔可以憐憫下呢?不過,樓主,呻過就算啦,有人明白你,又有人誤解你。此地(呢個帖)不宜久留,忘記佢罷啦!

回覆:男拔唔記得自己係基督教學校

EK實在有太多「有識之士」了,思想複雜而細密,但可能諗多咗。呢件事只不過係願唔願意為一個有需要的小朋友做一個方便而已。

引用:情況都幾似大陸客擠滿廣東道排隊買名牌手袋

原帖由 extra369 於 12-10-15 發表
情況都幾似大陸客擠滿廣東道排隊買名牌手袋,一些家長唔理自己個仔啱唔啱讀,人有我有一於追捧名校名牌的心 ...
個小朋友唔適合間學校,間學校都可以與人方便嘅

引用:但名牌店不會借出厠所,酒樓會借! +

原帖由 extra369 於 12-10-15 發表
但名牌店不會借出厠所,酒樓會借!
OIC, 你呢個比喻令我明白哂!

引用:Quote:原帖由+1773+於+12-10-15+發表EK實在

原帖由 HelicopterDad 於 12-10-15 發表
1. 我都親眼見到有細路爸爸在接仔後問去廁所,係可以既,不過副校叫個老師帶去再叫prefect帶入去。唔係話你 ...
對呀!請各「有識之士」自行對號入座吧!

引用:Quote:原帖由+1773+於+12-10-15+發表對呀!

原帖由 HelicopterDad 於 12-10-15 發表
去到咁personal attack 就冇意思再討論啦。
如閣下感到被冒犯,我願意道歉,也請其他冒犯過有關小朋友的人士也能深切反省。其實我一早已勸樓主此帖不宜久留,只怪我這個路人甲多事啫就此封咀

‹ 上一主題|下一主題