用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南開始call waiting 啦!
go

九龍塘迦南開始call waiting 啦! [複製鏈接]

你好勁,咁快決定到!
我報左三間迦南,亦只有迦南先有offer,已經決定唔讀其中一間,冇交留位費,讓位出黎。
我之前有番開工,不過俾變態上司迫我resign。
宜家呢段時間,如果我再搵到工既話,我就可以堅決俾囝囝讀全日。(唔想俾老爺奶奶縱壞,淨係睇電視,食零食,唔食飯。)
否則,我地只可以support囝囝讀半日。
煩ing~~

多謝你,cclemon2009 ^^

我同老公只知窩打老道(全日制,可直升,學費好貴,突然冇工番怕負擔唔起),九龍塘(半日制,有機會冇得升K1,好擔心)。

打電話問呢兩間就話課程都係一樣,又唔識人入面讀比較唔到。原來上n班既英文堂同普通話堂數已經唔一樣,呢點好吸引呀!!

我同老公要努力!希望可以同你囝囝做同學!^^

原帖由 cclemon2009 於 11-12-7 17:32 發表
你要留意窩打老道和金巴兩校分別
窩打可保證直升,但金巴要睇下年學位
窩打每日有英文堂,隔日有普通話,但金巴就一星期兩堂
窩打每天出室playground ,金巴一星期兩天。
名氣就應該金巴大啲 ...

另一個offer係金巴倫pm。
唉, 呢間撞哂瞓教時間,所以勁想轉am,不過冇望。==!
我都有問,窩打老道職員話課程一樣,多左瞓教時間,瞓醒會完成未完既功課,唔會教新野。

原帖由 cclemon2009 於 11-12-9 11:15 發表
因為我有另一am offer ,所以我打電話問兩校深入啲,我都冇諗過迦南會同其他分校有分別,我confirm咗2次(電話),課程一樣,但上課和活動時間多少不同。原來窩打老道am都是每天有英文堂。
你另一半日班offer都係迦南?邊間分校 ...

唔好咁灰啦,我番黎信封#8xx,第一輪已經有offer。
所以我覚得同信封#冇關。
如果第二輪有人放棄,總有第三輪第四輪。
加油!!

原帖由 gabagee.B 於 11-12-9 16:42 發表
我信封返嚟no.15xx,睇怕都唔洗等waiting,實無行!
‹ 上一主題|下一主題