用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 福中 VS 聖道迦南
樓主: moon88
go

福中 VS 聖道迦南 [複製鏈接]

樓主,你講緊緊合格,係神校定二線小學先?兩個情況好唔同喎!如果福中收得你小朋友,應該都係band1,我女今年有考,得我女和另一個同學得,唔係band1去考果d全軍覆沒。我同事個仔同佢姪仔都係福中讀緊,同事個仔bsnd1,入到去keep到成績,佢個姪仔band2頭入去,主科唔合格係常常發生的事,不過當然同小朋友性格有關,佢同我講佢姪仔做事得過且過!
我大女係迦南讀緊,老師非常好,見女自信返哂黎,個心都安樂d

回覆 moon88 的帖子

其實你小朋友鐘意邊間學校?其實福中真係值得一試!

回覆 moon88 的帖子

應該又唔會喎,我同事個姪仔都係叫佢試升和補考!

回覆 Fishma007 的帖子

都係5湖4海,以我所知有林文x ,聖三一,有一兩個係德望,其他就唔太清楚

校風唔差,中一功課我覺得少,我見女讀得好輕鬆

回覆 Fishma007 的帖子

迦南校風唔差,每間學校都有好同唔好學生;講真,我女依家中二,有時我去接佢放學,見D學生都正正常常!最緊要係做父母睇緊D自己個小朋友,留意下識咩人;應該無問題!  建議你學校放學時間親身去睇下,當年我幫女考學校前;都去目標學校睇下,聽下D學生講咩嘢,睇下佢地行為,好彩無比人話我係跟縱狂
‹ 上一主題|下一主題