用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 陳守仁出咗2nd interview schedule
go

陳守仁出咗2nd interview schedule [複製鏈接]

回覆:陳守仁出咗2nd interview schedule

我都有呀!

回覆:陳守仁出咗2nd interview schedule

有冇人知有幾多人入second in? 3rd in 又會有幾人?

引用:請問入選2nd+in+既小朋友是否讀名幼?中英語

原帖由 babycute2009 於 14-10-15 發表
請問入選2nd in 既小朋友是否讀名幼?中英語言很強?
我阿仔不是名幼,但很喜歡閱讀,語文能力ok,不過仲係好bb(這是他比較弱的地方)

引用:Quote:原帖由+boboapril+於+14-10-15+發表

原帖由 bubuG 於 14-10-16 發表
尤其是讀英普果D,好失望呢。
點解英普的入唔到會特別失望?會考普通話嗎?

引用:Quote:原帖由+babycute2009+於+14-10-15+發

原帖由 wanabe 於 14-10-16 發表
感恩入到second round,小朋友唔係名幼生,學校極其普通(學校net一星期來一次,phonics亦唔係教得好全面同 ...
我以為陳守仁會喜歡英文能力好的小朋友。我阿仔其實喜歡中文多啲,但佢很喜歡閱讀,由其喜歡飛機火車星球等等,"無奈"呢啲只有英文書最多,所以"被迫"要睇英文書😂佢好鍾意陳守仁,因為有日文,阿仔都ok識好多日文生字(因為佢好鍾意JR同新幹線)。所以想培養小朋友閱讀,可以從他的興趣着手

‹ 上一主題|下一主題