用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 華仁小學: 「未來新生」的安排
樓主: retriever
go

華仁小學: 「未來新生」的安排 [複製鏈接]

引用:不過第一次辨,冇經驗,可能原諒 +

原帖由 isa_ty 於 15-09-07 發表
不過第一次辨,冇經驗,可能原諒
其實第一次辦係欠經驗,睇返網頁係寫地點係書院禮堂,但又其實如冇咁心水清者,一般都會以為華小簡介會,係會在華小舉行!
本人都以為在華小,打的去但司機唔識路去咗書院,我惟有硬著頭皮諗住落車行,但錯有錯著原來briefing地點在書院!!!
其實2點幾send 到email算係efficient,但disclose晒家長emails又係有D失策!

引用:Quote:原帖由+retriever+於+15-09-07+發表

原帖由 isa_ty 於 15-09-07 發表
其實我聽完都一舊雲,學校比我感覺好嚴肅,係一間好傳統嘅名校,對同學品行學業奬項又好高嘅要求。

學校唔 ...
認同!非常傳統的學校!
學校沒有罰缺點只有奬勵本來幾吸引,但由2個唧都唔笑嘅副校說出來,真係冇咩說服力!
我係第一場,估計因好多家長去錯小學而令禮堂未滿,校長突然講講下話收到消息,原來好多家長去錯肇輝台,說時語帶不滿而非関心(起碼見容顔不悅),即使我最終去啱,但都聽得人有點不舒服(雖然後尾睇網頁是真的寫地點是書院!但,張backdrop相係小學!但都係果句,小學briefing去中學是有點令人難以聯想!)

引用:回覆+lalamike+的帖子 請問有無透露搬校安

原帖由 retriever 於 15-09-09 發表
回覆 lalamike 的帖子

請問有無透露搬校安排?
最快2018才搬,即使轉校網也不影響升中安排!
ps要講清楚,是校長講speech時忽然提出「原來有家長去咗肇輝台」,面露不悅,而非副校!
副校是介紹華小冇記缺點制度而只有獎勵,面容嚴肅!

回覆:retriever 的帖子

如無記錯,Q&A環節有家長問會否搬後加學位,校長話無打算。
對,就是陳校長!

hkpapa852  津校可唔可以加位, 其實唔到佢決定  發表於 15-9-9 14:08
‹ 上一主題|下一主題