用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 K1 帶書問題
go

K1 帶書問題 [複製鏈接]

各位家長, 收到學校有關帶書的通告. 列明了: 4. 主題書(按主題更換); 5. 普通話書; 6. 七彩小種子.

請問 1, 2, 3 是甚麼?
而4的主題書是否包括現有的兩本: 中秋節 及 第一天上學?
   0    0    0    0

回覆 1# sherry_wong 的文章

謝謝!

請問 1.2.3. 是甚麼? 因為我怕收小了一張通告~

回復 1# mianyang_99 的帖子

今天仍未有字條收到......

另一方面, 書包少了一本第一天上學去.....

為何少了一本書的字條都沒有, 只能相信囡囡口中的說話. 就是老師話本書放在學校.....

唉......

回覆 1# pomelo_tea 的文章

我相信我地係唔同班的...... 但課程上唔會差太遠呱~~~

我地父母都要返工, 呀囡是坐保母車, 所以我地接觸班主任的機會唔大. 但我們又怕所有嘢都寫紙仔問班主任, 恐怕她會覺得我們煩. 依家都想緊辦法睇下點樣可以加強溝通. :(

回覆 6# pomelo_tea 的文章

我班的班主任回覆我們的紙仔說 是放在家中, 不用帶

唔通真係班班都唔同...... 咁家長們自行多溝通都荏好難攪~~~

回覆 9# pomelo_tea 的文章

絕對讚成......

但.....好似班班都唔同口吻.......

回覆 1# 阿仔媽媽 的文章

我都唔太記得班主任在迎新日講話幾時要交了...... 淨係記得佢話每日都有功課, 而且又要在7個工作天內睇完圖書填問卷再交回圖書...... 當日聽完已目瞪口呆
唔理了...... 今晚做左入返落個通告袋睇下明日咩反應吧.........

回復 4# pomelo_tea 的帖子

噢, 原來我記錯7個工作天..... 哈哈哈.....

回覆 4# 阿仔媽媽 的文章

屋企睇左咩書.......

唔....... 請問有經驗的家長們會自己買書定再到公共圖書管借呢?

回覆 1# sllau 的文章

睇怕又耍拎返十幾年前的圖書証出來了.....哈哈哈

咁細個可以申請嗎???

‹ 上一主題|下一主題