用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 九月升中,有邊款書包啱初中生?
go

九月升中,有邊款書包啱初中生? [複製鏈接]

呀仔個書包用了六年,嚟緊九月升中,想買個啱青春期的初中生用,唔好太老土要夠實用。
佢哋踏入青春期開始注重外表,書包款式都注重。有咩牌子可以放得多書,又有型

8    2    1    1

引用:Quote:跳跳虎+發表於+12-6-28+22:55+呀仔個

原帖由 kilykilyk 於 12-06-28 發表
RD.KONG護脊書包都唔錯,好襟用,款式唔錯,價錢大化
Dr. Kong嗰款啱小學生多啲喎,中學仔用會好老土

回覆:kilykilyk 的帖子

我以為Dr. Kong剩係出小學生公仔款書包,原來佢都有出書包比中學生

kilykilyk  係呀..其實最緊要小朋友鐘意..  發表於 12-6-29 11:12

引用:用緊outdoor用左二年都未爛,書包唔重

原帖由 師奶 於 12-07-01 發表
用緊outdoor用左二年都未爛,書包唔重
我都想買outdoor,想問裝了書個底會唔會好墜?裝得多書重唔重?

引用:+本帖最後由+杰杰媽媽+於+12-7-5+22:51+編

原帖由 杰杰媽媽 於 12-07-05 發表

我想買個淨色既SEVEN俾個仔,但得外國先有,佢個官網又冇得賣. ...
我囝囝小學時就係用Seven用了六年好好用,我唔知Seven有淨色賣添,不過香港買唔到就唔方便。
我睇過Dr. Kong,未裝書已經幾重,而且佢有條腰扣,我諗中學生唔鐘意扣,所以唔會考慮呢個。
我見到QuickSilver有個背囊可以裝手提電腦,又多間隔,應該裝重野無問題。打算再睇多幾款先決定

杰杰媽媽  香港未賣過淨色,我都係係佢外國個網到睇到  發表於 12-7-7 12:46
‹ 上一主題|下一主題