用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大角咀果間李國寶英中好唔好?
go

大角咀果間李國寶英中好唔好? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+au6822+於+15-04-30+發表如果

原帖由 FRUTIPS 於 15-04-30 發表
無關係架,小朋友讀書不是父母讀麻,最緊父母關愛適心教導,教正確的禮貌和道德觀,完全唔關學歷問題

...
同意!讀書是学生,不是家長

引用:+本帖最後由+au6822+於+15-4-30+12:09+編輯

原帖由 au6822 於 15-04-30 發表

多謝家長回覆,
我仔自小是較沒有自信的小朋友,但自入讀李國後,学校有好多活動和机會给予我仔,而且学校的老師都好関心小朋友的,讀左而家差不多半年多,我仔的自信心和責任心都大左好多,這令我感到十分恩惠!

引用:Tkx,+kachunma+,+FRUTIPS,學校老師有愛心嗎

原帖由 au6822 於 15-04-30 發表
Tkx, kachunma , FRUTIPS,

學校老師有愛心嗎 ?  對於一d能力較弱既學生, 學校會有更多支援嗎 ?  ...
学校D老師是否全有愛心我就不100%肯定,但以我仔接觸過果D,大部份我仔都幾喜歡,仔對老師的感覺都幾正面,我地学校有拔尖和補底班,成績較弱的学生,可以去補底班,教得都幾好的、我仔前一次UT英文失手,之後去過四星期補底班上堂,之後完左後,我仔問仲可否繼續上,當補習,佢話D老師教得好好

引用:Quote:原帖由+10090+於+15-05-01+發表神校

原帖由 FRUTIPS 於 15-05-01 發表
家長應客觀分析, 放下成見,針鋒相對又有何用
在這裡我是分享用家聲,對其他學校不熟悉不會惡言相 ...
同意!我地是用家,間学校好與不好我地最清楚!想當年準備我仔升中時,一直都有留意李國呢間中学,而且我有朋友在李國教,所以好了解間学校好唔好,若不好的,我唔使放棄抽中甲二志願,入讀李國啦!唔好既唔通比自己個仔入去送死咩?!

回覆:kachunma 的帖子

仲有!我今年有個学生,在地區名校有联係中学的小学,全级考2x/150既,將放棄抽獎和入联係中学的机會,入讀李國,若李國是不好的,我唸我果位学生既父母,不會咁蠢,送個仔入李國送死掛?

‹ 上一主題|下一主題