用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 太子superkids補英文好嗎?
樓主: lovelovebabe
go

太子superkids補英文好嗎?   [複製鏈接]

回覆 wii_2007 的帖子

每年5月收小一生,今年係網上填表,家長先選擇課堂的preference,如果學校覺得孩子適合,會寄信通知你面試及筆試時間,大約二十分鐘的筆試(深淺是適中的,一般私幼適齡水平),再面見校長,簡單英文對答,再檢查試卷看看孩子水平是否適合,如ok,比錢,等開學。Hope it helps

回覆 Katharinethepig 的帖子

佐敦Ilearner,都多DGS GH 德信既學生讀,不過課程比較花多眼亂,家長要自己細心選擇

BBCOW2009 發表於 21-7-14 13:27
請問iLeaner哪個課程較好?
這要看看你的小朋友的需要。我暫時只上緊一個課程,我見我小朋友串字同oral都過得去,同埋報果時因為未知superkids收唔收,所以揀左個comprehension training當做bridging course before P1.  

yanyanb0401 發表於 21-7-19 11:56
請問是否只喜歡收名校生?小女去評估完,無晒下文.九龍普通津校
Ilearner嗎?我仔做完評估即時比左建議讀乜班,佢應該唔揀學生的

lok888 發表於 21-7-23 07:35
請問你覺得ilearner 好吾好?
我暫時未睇得出個變化,始終只上左個幾月only

AmyWong1982 發表於 21-8-23 20:33
那你感覺如何呢?值得試嗎?謝謝
外藉老師既通病,轉人轉得快,搞到我覺得無乜系統。你當練oral就ok,其餘始終都係自己跟好d
‹ 上一主題|下一主題