用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Kv 對銜接小學課程有幫助?
樓主: sugar1redbean
go

Kv 對銜接小學課程有幫助?   [複製鏈接]

PTL_L 發表於 21-12-6 20:19
下,一日24小時,得3個小時返幼稚園,返得3年,可以同父母由出世時開始比較到?另外,而家應該唔少家庭係雙 ...

人人都可以準時收工咩?細路又特別早訓,好出奇?

準時收工6點,返到屋企7點,細路9點訓。

PTL_L 發表於 21-12-7 13:07
其實唔係指某一間學校,但我小朋友既個性建立我唔會話因為…學校/幼稚園既功勞,因為放最多心機,時間一定 ...

咁人地覺得學校都有功勞,有乜好拗

csbaik 發表於 21-12-7 13:24
唔係拗唔拗,只不過吹下水姐。呀女話佢學的歌仔同動作好搞笑,仲問我的歌詞點解我會記得,仲可以一齊唱。 ...

我唔係話你每間學校都有佢的優點

家長有感恩之心係好事。
一個細路好不好(自己定義好/不好),學校或多或少都有影響,不會是零

PTL_L 發表於 21-12-16 11:12
德育培育,其實間間學校都有做,唔係某一兩間特有!$7000-8000仲唔係錢多?另外,朋友住邊區?其實唔駛特 ...

$7000其實對好多家庭都覺得唔係好多錢,特別係雙職家庭。人哋可能覺得只係俾多少少但有多少少優點就好值,無咩好爭拗

ajbabies2021 發表於 21-12-16 12:41

這是網上自由討論空間,不存在什麼kv場。只是有讀過k ...

你誤解佢啦佢一直意思都係間間幼稚園都一樣,最緊要家長識教

creambun 發表於 21-12-16 14:45
呢位網友常常推介大家讀津校,尤其大女間名津,千祈唔好比錢讀書。但細仔又讀私幼,私小。前後矛盾,令人 ...

睇黎唔少初哥都好留意呢位權威教育家,唔係,係家長。話說講到升小後我打算採取積極不干預政策處理小兒學習,又得到呢位家長的指正

唔係人人都想又試津幼私幼私小津小再玩埋插班咁攰既

creambun 發表於 21-12-16 15:01
根據「教育專家」理論,只要父母識教,讀任何學校都有同一效果,不用追求名幼,神小,神中…….!
...

係啊,咁點解仲要追捧名津同插班呢

真是百思不得其解
‹ 上一主題|下一主題