用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 保良局顏寶玲 vs 何文田官立
go

保良局顏寶玲 vs 何文田官立 [複製鏈接]

保良局顏寶玲 vs 何文田官立
您會擇邊間(九龍城BAND ONE生, 搞珠失敗,
叩門又入唔到資助英中)

007, ARE YOU THERE? WOULD YOU PLEASE GIVE ME
YOUR SUGGESTION. THANKS A MILLION

[ 本文章最後由 waic 於 07-7-15 22:53 編輯 ]
   0    0    0    0

原文章由 櫺囹桼 於 07-7-15 22:54 發表

搞珠失敗 + 叩唔到資助英中
即係“叩”到顏寶玲及何官門 = 都收?
咁好簡單:
經濟許可,搵顏姐囉...
又平又正,搵政府啦...

DEAR 007,
I GOT YOUR MEAN, I KNOW WHAT SHOULD I DO.
REALLY APPRECIATED!!!!

原文章由 櫺囹桼 於 07-7-15 22:54 發表

搞珠失敗 + 叩唔到資助英中
即係“叩”到顏寶玲及何官門 = 都收?
咁好簡單:
經濟許可,搵顏姐囉...
又平又正,搵政府啦...

007, 如果唔計經濟, 擇邊間對日後升學好喲? 想聽您的意見, 多謝!

007, 首先真心感謝您詳細的分析 ,
令我更容易作出決定, 而囝囝則非常喜歡保良局顏寶玲,
因昨天去了迎新日,10-13�7最後收我們這批搞珠失手的 有很多同學來自區外和紅磡區內好的小學,大家 
都是搞珠失手, 在原校排前20名的大有人在, 都是band
one 學生,(更聽聞有位來自41區某官小班名次前3名的)真無奈

vivi vivi,
非常多謝您的回應, 有同病相連的感覺,很親切阿!
百般滋味在心頭,在這祝福所有派失敗的同學, 不要灰心,
7年後大家在大學再相見!

原文章由 櫺囹桼 於 07-7-15 23:24 發表

waic :
何官係一間好學校,校風良好...如果揀一間中中(算唔錯),何官英文科會考甲乙部雖然都有人考...問題唔似得好多中中,中四分程度或全部英語教學...所以繼續升學比較麻煩少少...況且老牌官校都難望有大 ...

原文章由 2bzmummy 於 07-7-16 10:02 發表
waic

Touch wood ! 六年後咋 ?

HAHA, TYPING ERROR.  PLZ FORGIVE ME SINCE I AM
STILL VERY VERY 混亂

原文章由 一樣的天空 於 07-7-16 09:43 發表
我覺得何官是一所好學校, 之所以未能受到重視完全因為九龍城網英中太多, 何官光芒因而被遮蓋.

反觀黃大仙網保良局何蔭棠, 也是中中, 但因網內英中只有保一, 協和, 可立, 德愛, 聖母, 德望又是直資, 非一般家 ...

HI, ,一樣的天空, THANKS VERY MUCH FOR YOUR INFORMATION TOO, NO DOUBLT 何官IS A VERY GOOD BAND
ONE SCHOOL. .

原文章由 一樣的天空 於 07-7-16 11:22 發表
Dear waic,
What is "Doublt"

SORRY, TYPING ERROR AGAIN, SHOULD BE” DOUBT”
亳無疑問何官是好學校, 我剛才已註了冊, 有留言給您
在”塵埃落定”, 請看
‹ 上一主題|下一主題