用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港島東區 1C尾,請問邊幾間?
go

港島東區 1C尾,請問邊幾間? [複製鏈接]

回覆樓主:

東區不同Band之選
B1A BPS / 張祝珊 / 中婦
B1B 港島民生 / 聖馬可
B1C 嘉諾撒 / 筲官
B2A 衞理 / 劉永生 / 金文泰

pccw2017    發表於 19-12-20 15:05

小虎與點點 發表於 19-12-23 00:16
請問b2b有甚麼學校可揀?謝謝

只想到 顯理

B2B 顯理外 亦可考慮 慈幼 小福

2019年 33222丨22222 | 2+
顯理 37.5% | 90.2% | 96.8%
慈幼 42.6% | 83% | 91.9%
小福 [·] | 83.3% | [·]

小虎與點點 發表於 19-12-23 08:56
謝謝

慈幼男校不考慮

不用客氣

女校有南區鴨真 灣仔何東 東區寶血

bobo101^*^ 發表於 19-12-23 10:43
回覆 Poyau 的帖子

想問下顯理跌到B2B? 以前係EK見到是B1學校, 咁快跌左?

顯理2019年3322率得37.5% 見FAQ 1.

http://www.henrietta.edu.hk/10question.pdf

小虎與點點 發表於 19-12-23 10:16

謝謝

顯理22222率及英文2+皆高於小福
估計整體成績應較佳

bobo101^*^ 發表於 19-12-23 14:41
照你上述的數字看, 請問慈幼整體是否超越顯理? 大家都屬B2B? 還是慈幼已升呢到B2A呢? Thx!
...

顯理慈幼兩間都屬B2B水平

dreamdream081 發表於 19-12-29 02:19
請問杏花村嶺南及小西灣嶺南屬甚麽水平?校風好嗎及學校老師ok嗎?thanks
...

嶺南DSE成績屬B2C水平
衡怡無公布DSE 坊間風評較嶺南佳

2019年 33222丨22222 | 2+
--------------------------------------------
顯理 37.5% | 90.2% | 96.8% 
慈幼 42.6% | 83% | 91.9%
小福 [·] | 83.3% | [·]
--------------------------------------------
漢華 [·] | 61.7% | 88.1%
衡怡 [·] | [·] | [·]
嶺南 22.1% | 53.5% | 82.7%
蘇浙 [·] | [·] | >80%
閔僑 14.6% | 48.8% | [·]
‹ 上一主題|下一主題