用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場) ...
樓主: Sindy
go

3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場)請入   [複製鏈接]

回覆:3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場)請入

我囡囡都係吾好彩遇着呢位MY小姐。囡囡冇出錯,好流暢拉完成首歌,有phrasing, 伴奏都話佢好confident, 拉得好。但end up 分數少過80分。三甲不入係技不如人,冇得賴,但覺得MY 小姐真係淨係識「找錯處」批評小朋友做得吾好嘅地方,吾會欣賞做得好嘅地方。我都心痛囡囡今次係玩咗幾年以來拉得最好嘅一次,但亦係最低分嘅一次!
不過佢d taste 都幾特別,我地嗰場個冠軍拉到好似打太極咁,不停郁,睇到我眼都花

聽聞 Hong Kong strings open 係 AY and MY 雙劍合璧,亦都好多「意想不到」。

yuengooluk  我們那場冠軍似機械人  發表於 15-3-23 17:27
yuengooluk  同papaof2所講的一樣  發表於 15-3-23 17:26
yuengooluk  打太極?估佢唔到喎  發表於 15-3-23 16:09

引用:Quote:原帖由+Baoma+於+15-03-21+發表我囡

原帖由 marcuscyrus 於 15-03-21 發表
決賽不是佢2個吧
我冇去睇,吾知道,只是聽聞。

引用:Quote:Baoma+發表於+15-3-21+17:54+我囡囡

原帖由 musickwong 於 15-03-21 發表
Baoma,
感同身受,我哋比G3,一樣係MY評,問心,亞仔係百分百比心機去練,冇失手,發輝出表演,結束時亦有 ...

吾緊要啦,評判吾俾鼓勵和認同,就等阿媽俾啦。我同佢講我睇到佢進步咗,刻服咗佢嘅stage fright. 分數吾需要太介意,個個評判準則不同, 呢個嚴嗰個鬆,冇得direct compare。 係技術上佢確有不足之處,如果吾係都吾會有位俾評判扣分, 繼續努力⋯⋯

‹ 上一主題|下一主題