用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 請問K3 SRL KG 既小朋友, 有幾多20分入到SRL 小學呀! ...
go

請問K3 SRL KG 既小朋友, 有幾多20分入到SRL 小學呀! [複製鏈接]

出年既出生率又高番呢 
原帖由 QOOGIRLZOE 於 09-11-24 11:17 發表

每一年既結果都唔同, 今年全港有八千八百多兄弟父母任職或世襲, 可能今年srl少世襲掛, 加上借校因素等... 我估明年新校舍結果又會唔同, 真的好難預測 ...

我都知有人20分入唔到 , that means 20分都要抽 ?
原帖由 monkey妹 於 09-11-24 11:57 發表
我識今年有人20分都入唔到喎   

以我知 both學校& 教統居都唔會公開d 咩info 既, but我都係代人問句 : 知唔知而家20分仲有冇后保位呢?定係要等到出年6月先叩門
原帖由 stephanielum 於 09-11-25 17:12 發表
我估會唔會係有些20分既家長填表時填錯咗野, 如宗教問題....等, 學校或教統局check 到取消今次計分資格, 或減回實際分數, 這樣20分派哂, 就再派15分, 所以有15分既家長抽到, 其實依樣野係我個人想法, 真係唔知會唔會 ...

agree 我都甘覺得 仲要好睇個小朋友 阿ma個part就做晒la 阿女睇你自己la 唔係第1都5好包尾ar
原帖由 monkey妹 於 09-11-27 12:43 發表
過去唔好嘅唔好記住要向前看, 仲有又唔好覺得揀得唔好嘅小學係父母責任, 就算你以為好嘅學校, 其實係唔係適合你小朋友仲係未知之數, 最緊要你盡左力就OK, 祝你囡囡出年入到合適嘅學校  
...
‹ 上一主題|下一主題