用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到玫瑰崗PN offer?
go

有無人收到玫瑰崗PN offer? [複製鏈接]

我收到 k1 am offer,未睇時好緊張。因為見交表分哂時間都好多人,諗住好多人爭,自己剪條片又唔知好唔好。報名時搵料話都係受歡迎傳統幼稚園,但老公話佢未聽過玫瑰崗出名,只知中學係band 3...收到offer後睇返評語又好似麻麻,見啲人comment好兩極,有啲又話老師校長好有愛心,但最近又有負面新聞...真係有啲卻步。本身鐘意佢學校大,語境好,但唔諗住升讀佢小學中學,所以話佢中學差其實都冇咩關係。我住東區,校車可能好耐,要好早起身,驚小朋友辛苦。
我小朋友超細b,咁都收我諗可能好多人都睇完十月底單新聞就直頭片都唔交,小人爭所以收...而家都諗緊係咪都照留位,因為仲帶幾間都未in,未有結果

回覆 elainepao 的帖子

尋日中午就收到喇,cityline send出黎既。今日收唔到就打去問呀你。咁如果有offer你讀唔讀?仲報左邊間?

回覆 elainepao 的帖子

高主教我星期六zoom左喇,窩河左啦,條友未訓醒又坐唔定,10問9唔應!Spk 我都報左,不過冇NET我又唔係咁鐘意,咁多人報,又咁出名,實好難入。同埋感覺讀佢地學校既家庭好富貴。
其實係地鐵線近先可以唔搭校車,我住康怡,落地鐵都十分鐘,所以係西灣河北角先可以唔校車,其他地區好多都要校車,校車閒閒地真係要一個鐘。

回覆 kinki1214 的帖子

我另外康怡國際有offer,但7萬幾一年好似唔係好值,但佢地老師,唔係NET啲英文都好流利!同埋好近,就對面,不過太近我又唔太鐘意,好似日日都係個圈圈入面咁

回覆 Gogogo! 的帖子

我覺得唔難,我冇讀佢n,係住得近。當日係group interview ,4個小朋友,老公同佢入去,好似都係叫小朋友放顏色呀玩下呀咁,都冇點問問題,我諗佢地睇佢地 overall 感覺好唔好rather than佢地識幾多野,因為我女好似都放錯左。

回覆 sizzlers 的帖子

坐定定係基本啦。我都唔記得考左咩,好似都係認下動物,拎左個碟黎問佢係咩黎,邊個碟大啲。
自己預備既積木就叫佢叠,叫佢拎咩色咁。另外一樣鐘意既玩具,就問佢點玩架,show比老師睇。
其他唔記得,不過如果係面對面既,都唔算難,同明我差不多。因為全程我都係度捉住佢埋位,攪到都唔係好記得問左咩。

vickyl 發表於 20-11-24 13:43
我比了deposit,家姐讀玫瑰崗小學英文班,不同國際嘅同學仔也有,99%時間講英文,同國際學校分别不大,讀得 ...

小學谷唔谷多唔多功課?

我都會交留位費先。仲等緊聖心,有冇人都報左聖心?卷校中質數都好高,不過好似係中文教學?我想個女英文好啲所以想佢讀語境多英文既學校
‹ 上一主題|下一主題