用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網, 有無人中左龍崗或聖華?!
go

91網, 有無人中左龍崗或聖華?! [複製鏈接]

王國會長

回覆:happyty 的帖子

對,三年前派了信義,後叩門入蕭小。之後,亦獲田家炳,沙胡同梁鉅缪。但因蕭小最快收,六月底。晤想再玩,加上校長一番話,於是扑鎚入蕭小。亞仔越讀越好,我好滿意。

王國會長

回覆:ailimama 的帖子

冇吕小甘多,數學科功課最多,其次中英文。三年級為例,抄寫中文生字十四字抄五次,英文writing默書範圍兩次。數學作,課册,堂課,書tsa,工作紙兩頁,約廿條。最好係plk有錢,net teacher 7個,較其他小學多。有泳池,地點優静,晤雜。

為何揀它,分享下。當家長带小朋友周圍in,而in嘅時候俾老師,校長左弹右弹。我明白,個刻我求你,我要忍耐,但内心難受。蕭小張校長這樣in我同小朋友。我問校長有冇writing test?他很大反應,in什麼?小朋友是在學校受教育,識才要考,佢都未讀,考乜?我話他幼稚園只係學好少野,他說並不重視呢d。佢只問亞仔鍾意乜,就講車經。我個仔未試過interview甘開心。

其後interview,還有一呂final in,記憶尤在,但痛苦回憶不想提。我仔讀啟思,初期適應係有d困難,但現在已跟上,成績中上。大家不妨可考慮下。

王國會長

引用:我好有興趣校長講咗咩說話打動你? 見你其

原帖由 avahy 於 13-06-01 發表
我好有興趣校長講咗咩說話打動你?
見你其餘offer都唔錯,有冇後悔?
沒有後悔,尤其你睇返winnie個post,梁xx放profile求其,就甘放係校工張枱,想點?而且,校務處職員不友善(三年前),我地係求你,晤使甘。

‹ 上一主題|下一主題