用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生發燒問題
go

中學生發燒問題 [複製鏈接]

原帖由 tinetinew 於 09-9-22 16:34 發表
hi,

我仔病徵:喉嚨痛、發燒、咳!盡辦法令佢退燒先~我仔沖凍水涼,幾個鐘一次,不停抹身,一個鐘飲一至兩杯水,佢轉微燒時,我就捉咗佢睇中醫,不過我停咗西葯over12hrs,才俾中药佢飲,飲完药隔兩三個鐘就俾果汁佢飲(火龍 ...

Hi,

我兩個女都同時病了成個星期 . 阿大看了 4 次西醫 . 細女看了兩次才好 . 今天才返回學 . 擔心死我 . 因怕要食特敏褔 . 我是住近黃大仙那邊 . 請問您指的中醫是那位 . 在那處 . 等阿女盡快清清個感冒底 .因她們個喉還有些痛 . 可能 d 病未清晒 . 謝謝 !

原帖由 tinetinew 於 09-9-23 00:34 發表
hi,

already sent, pls check!

yuk hei mum

hI ,

Sorry , 眼大看過龍 . 真是找不到 . 請幫忙報多次料 .....中醫名稱 / 地址 / 電話等...........勞煩晒 .

原帖由 tinetinew 於 09-9-23 08:38 發表
hi,

我已pm多次俾你la!

yuk hei mum

Hi,

收到啦 !! 勞煩晒 !!
請問診金是多小 ?

原帖由 tinetinew 於 09-9-23 14:16 發表
hi SearchSchool,

唔好太擔心,冇事嘅!帶佢睇中醫試吓清吓d感冒底,幾好kar!

yuk hei mum

Hi .

我已帶兩個女看了中醫 . 因今天時間太趕 . 沒去您推介的那間 . 改去了之前我曾看過的中醫 . 也在黃大仙 .... 新光中心 2 樓 . 他們有較方便不會煲藥的家長.......是中藥包 .即沖即飲 . ( 十幾小包不同中藥沖埋一杯 )
阿女飲了咳多了小許 . 不知是否在清清 d 啖 . 要吃兩天 .
希望有功用 .
藥費是 $300 / 2 days / 2個女 . ( 您的較經濟 )
這次兩個女同時感冒 , 淨是看西醫和中醫已差不多用了 $2000 . 還要停晒 d 課外活動 . 部份冇得補堂 . 這個月個荷包已乾硬化 ..........  
‹ 上一主題|下一主題