用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留學agent 嘅經驗
樓主: muimui2
go

[英國] 留學agent 嘅經驗   [複製鏈接]

一家三口 發表於 20-6-9 18:13
UKISET 考得唔好, 最後去了 CATERHAM SCHOOL.

請問caterham school 成績都好好,GCSE 排名和Epsom 差不多,收生的要求是什麼標準?ukiset 的要求比較低?
你囡囡最後讀得很開心嗎?
我囡囡都比較喜歡Epsom, 因medical related subject 好像比較强,但已過了application period 要put on waiting list , 而caterham school 仲有時間可以報,我們對caterham school 都很有興趣,可以share 你們對caterham school 的意見嗎?
非常感謝!

一家三口 發表於 20-7-18 14:24
我囡囡都滿意Caterham School, 其實學校都唔算太谷,學生普遍都自律。

謝謝。
請問學生算純樸嗎?基督教氣氛濃厚嗎?我囡囡正在一間很强基督教氛圍的學校將升grade  7, 即會報2021 year 9.  
我們打算一家一起去,所以想報day class, 但AA 似乎只會報boarding, B agent 直情敷衍我,叫我比$8000元enroll 他們的day school counselor program 才提供協助。

一家三口 發表於 20-7-18 21:50
或者妳可以試下問學校可唔可以自己報名,唔經agent。

對,謝謝。
‹ 上一主題|下一主題