用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

SMC [複製鏈接]

我想問這間收生結果是在第一輪派位之前嗎?
如果收, 不能等派位結果出了才決定註冊嗎?
講真, SMC不是我首選, 如果佢收唔比我等埋個派位結果, 要簽UNDERTAKING LETTER, 可能我不去IN 了.

Thanks Silvia,
甘我照IN, 到時先算...
如果可以拖, 等係拖到出第一輪派位出左先決定..係人都想唔使錢讀到好學校.

原帖由 silvia_ng 於 11-8-31 16:22 發表

通常 2ND IN之後大約10日至兩星期就會出信通知你收唔收, 又大約比一星期你考慮, 你要簽UNDERTAKE同埋承諾書, 再好似比留位費囉。
假設你9月尾1ST IN, 10月中通知你有得2ND IN, 10月底去2ND IN, 你11月中已經知結果 ...

甘你有無簽呀?
因為我第一輪有分入心儀小學, 我一定唔會結果都未知, 而去決定讀直資.
呢個派位真係玩死人!

原帖由 silvia_ng 於 11-8-31 16:39 發表
9月28日 1ST INTERVIEW
10月18日收到電話通知2ND IN, 10月20日去了2ND IN。10月28日收取錄信。11月4號前簽返undertake + $500留位, 否則當giveup。

我搵返呀女上年既record, 一定好多人都會係自行之前已經知道結果 ...

OIC.
甘我真係要細心考慮去不去IN, 因為又有SECOND IN, 要請甘多次假去! 如果最後成功, 又...
我個CASE, 可能適合報私校多過直資. 起碼可以再博.
你細囡好叻叻, 最後都入到心儀學校, RIGHT?
原帖由 silvia_ng 於 11-8-31 16:51 發表

冇, 雖然細女得適齡10分, 但我都冇。我第一目標係另一間直資, 但主要令我唔簽其實係因為佢封承諾書, 我會反感囉。:-|
‹ 上一主題|下一主題