用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 12 年十月B見未有offer加油站
go

12 年十月B見未有offer加油站 [複製鏈接]

報左好多間,收親信唔係waiting就reject。好徬徨呀,大家出黎支持下大家。順便討論下會唔會改變策略做大仔。(搞事者,風涼者,曬命者勿入)

3    0    0    0

回覆:Auction 的帖子

今年表現仲差過上年,今年開始有性格,唔想回應老師就唔回應,明明簡單動作,識講的都唔肯講。in第一間時pn未開學,而家返學個幾月,講多左好多野,仲有3間未in,有4間未出offer,有4間所謂waiting. 希望在明天

回覆:SONFLOWER 的帖子

我認為阿仔表現較好的都waiting了,另一間未出,好緊張,仲有一線希望。另外再報多幾間之前冇報既,發出很多子彈,希望有一粒會中

引用:係咪報晒人氣高嘅學校呀?如果係嘅話不妨試

原帖由 darichie 於 14-12-13 發表
係咪報晒人氣高嘅學校呀?如果係嘅話不妨試吓村校
原本我隱隱陣陣可原校直升k1的,所以只報d出名既學校,不過而家有d變數,唯有即時改變策略。不過村校都好大競爭,私校反而仲有機

引用:放心,上年我個11月細B最初都係怕冇,但到

原帖由 elaine85 於 14-12-13 發表
放心,上年我個11月細B最初都係怕冇,但到最後都有好offer,到今年我細嗰個10月B都冇問題,最後可能大家會 ...
最後入到邊間k1呀? 請問你當年是keep住寫信定keep住打電話,定係一路冇做野,到開學先打去學校問呢?

引用:想請問下大家係講緊PN定K1?++我囡係12年11

原帖由 JulieB 於 14-12-13 發表
想請問下大家係講緊PN定K1?  我囡係12年11月細B, 報明年K1但無offer.  諗住出年再黎過。

...
講15年k1

回覆:Yingtsoi800317 的帖子

只能說女仔一般言語發展快過男仔,表達叻d

引用:大家好,+囡囡都未有offer,+連哥哥嗰間都只

原帖由 fungchiying 於 14-12-16 發表
大家好, 囡囡都未有offer, 連哥哥嗰間都只係waiting, 唔開心左幾日, 仲喊埋出嚟!
好擔心架, 好想好想同哥哥 ...
哥哥邊間呀?

引用:我囡9月細囡,+in5間3waiting,+仲有兩間未知

原帖由 Zohil 於 14-12-16 發表
我囡9月細囡, in5間3waiting, 仲有兩間未知, 機會唔大...
睇嚟要玩round two 啦.... 明明有D IN  ...
round 2即係等人放offer學校call waiting?

引用:回覆+gg33+的帖子 係呀,+第一輪真係好難掙

原帖由 Zohil 於 14-12-16 發表
回覆 gg33 的帖子

係呀, 第一輪真係好難掙....
我都係得第二輪咋,希望wa it到啦

回覆:Zohil 的帖子

今日又衰多間

回覆:cherrybaby21 的帖子

一日未有著落,好難唔擔心呀

引用:我個仔in咗6~8間!只有一間收下午,其他衰

原帖由 十月B 於 14-12-17 發表
我個仔in咗6~8間!只有一間收下午,其他衰哂!
11月簡直係我既恐怖月,同佢去in令到我有面試恐懼症!一入 ...
exactly 同你一樣。唔願入,印象差。就算入到都唔願意做指令,衰哂

引用:Quote:原帖由+gg33+於+14-12-17+發表exactl

原帖由 十月B 於 14-12-18 發表
咪係!個場面好尷尬、好想搵洞捐
那那淋in完走人

‹ 上一主題|下一主題