用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 朋友問:有沒有人收到陳守仁,後補位去面通知? ...
go

朋友問:有沒有人收到陳守仁,後補位去面通知? [複製鏈接]

Re: 朋友問:有沒有人收到陳守仁,後補位去面通知?

我收到.

我唔清楚有幾多後補位呀,不過我唔會去考啦,
因為已經決定左,呀仔對新學校都有晒心理準備,
費事煩啦  

上年考陳守仁佢有自己的一套計分制度的,例如 ,保良局
幼稚園的學生會有十分...(詳情留意佢地的網頁啦).

報考陳守仁,可以同時抽政府的第一階段, 陳守仁同政府的
會差不多時間放榜同註冊(好似同一日),若兩間同時收左,
你就要決定啦,因為交左陳守仁,就唔可同時hold住政府個位的. 即係話你交左陳守仁留位費,就要give-up 政府的位.

面試內容,就係用英文問下問題,問下係動物園會見到甚麼
動物呀,係公園會有甚麼東西玩呀咁.......

不過我個仔係考唔到的...哈哈.

但個人就覺得佢地唔係要求個小朋友十項全能,佢地係著
重小朋友的性格,岩唔岩佢地學校.

如果讀Tam Au Yeung Siu Fong 好似係比其他學校大機會的, 今年tsl 收佢地好多學生,而其他保良局的幼稚園,又比非
保良局幼稚園機會大.....不過這些都是客觀條件,小朋友
的表現係最要的
‹ 上一主題|下一主題